ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απάντηση στο ρεπορτάζ του Piraeus Press για τα σκουπίδια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την χαρακτηριστική απραξία της Δημοτικής Αρχής Μώραλη των προηγούμενων ημερών και μετά το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του Piraeus Press που ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος με τα σκουπίδια στον Πειραιά, ήρθε η απάντηση μέσω δελτίου τύπου.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Δημοτική Αρχή, για την κατάσταση που βιώσαμε χιλιάδες Πειραιώτες, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Πειραιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Χωματερή ο Πειραιάς – Εμφανίστηκαν αρουραίοι – Σκουπίδια παντού! (ΦΩΤΟ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου που απέστειλε ο Δήμος Πειραιά επιχειρεί να υποβαθμίσει το μείζον πρόβλημα που προκλήθηκε τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα σε πολλές περιοχές του Πειραιά, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ με σχετικά φωτορεπορτάζ το Piraeus Press.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΣΧΑ με Σκουπίδια στον Πειραιά – Επιτάφιος ανάμεσα σε ξεχειλισμένους κάδους – Ανύπαρκτη η Δημοτική Αρχή (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερη εντύπωση-έκπληξη βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι ενώ φαίνεται να γνώριζε η Δημοτική Αρχή Μώραλη το πρόβλημα που θα προκληθεί, εντούτοις δεν προέβη σε καμιά ενημέρωση προκειμένου να μην κατεβάσουν οι Δημότες τα σκουπίδια στους δρόμους... Με αποτέλεσμα οι γειτονιές του Πειραιά να μετατραπούν σε μικρές Χωματερές εν μέσω Πάσχα! Γιατί άραγε δεν υπήρξε η επιβεβλημένη ενημέρωση;;;

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά:

Με αφορμή ερωτήματα δημοτών στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά σχετικά με τη συσσώρευση απορριμμάτων σε κάποιους δρόμους του Πειραιά, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Στις 31 Μαρτίου έληξαν οι 250 συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν το 60% του ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό και να δημιουργηθούν τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όμως ολοκληρώθηκε και ήδη οι πρώτοι προσληφθέντες, έστω και με προσωρινούς πίνακες, σταδιακά προσέρχονται στην εργασία τους και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει επαρκές προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
Είναι ανάγκη να γίνει γνωστό ότι όλο το διαθέσιμο, αυτή τη στιγμή, προσωπικό της καθαριότητας βρίσκεται στους δρόμους, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση.
Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και ότι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, που δεν αφορούν στον Δήμο, αλλά στην κεντρική διοίκηση, δημιουργούνται προβλήματα για λίγες ημέρες.
Θα καταβάλουμε, όπως κάνουμε τριάμισι χρόνια, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πειραιάς, όχι μόνο να είναι καθαρός, αλλά να υπάρξει και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο δικαιούνται οι Πειραιώτες».