ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ: «Δε θα διχάσουν το Έθνος μας με το Μακεδονικό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Έμμεσο κάλεσμα προς όλους τους Πειραιώτες να «κρατήσουν ψηλά τη σημαία» στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία, απηύθυνε ο Νίκος Βλαχάκος στη σύντομη ομιλία του μετά την επιμνημόσυνη δέηση  προς τιμή του ήρωα αδερφού του Παναγιώτη Βλαχάκου.

67E91214-1B2C-4F29-8CDF-1002E2F3B220

Ο καταξιωμένος Πειραιώτης Ιατρός και τ. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», εμφανώς συγκινημένος, καθώς σε λίγα 24ωρα συμπληρώνονται 22 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του αδερφού του Παναγιώτη, μίλησε από καρδιάς, αναφερόμενος στις σύγχρονες εθνικές προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε.

BB3308BA-7AE1-4102-8CB7-5F131ABBEA8B

Τόνισε ότι κανείς δε θα καταφέρει να διχάσει το Έθνος, κάνοντας χρήση των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που αφορούν στο Αιγαίο και τη Μακεδονία, καθώς θα βρουν τον ελληνικό λαό μπροστά τους ενωμένο και αποφασισμένο.

Το μήνυμα του Νίκου Βλαχάκου πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς συνδέεται άμεσα με το επερχόμενο μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό, όπως σχολίαζαν επιφανείς Πειραιώτες που παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση σήμερα.

6E8C9E9A-BB1B-4793-9762-E66605788410

Ο Νίκος Βλαχάκος με τον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο μπροστά από τον ανδριάντα του Πειραιώτη Ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Βλαχάκου:

«Η θυσία τους ενεργοποιεί τα αποθέματα δύναμης του Ελληνισμού. Αυτή τη δύναμη στις μέρες μας επιχειρούν να μετατρέψουν σε αδυναμία διάφοροι κύκλοι αποσταθεροποίησης της γεωπολιτικής ισορροπίας της περιοχής μας, επιχειρώντας έτσι να διακοπεί η ενότητα του Έθνους, διαμέσου του Αιγαίου και σήμερα δια μέσου του «Μακεδονικού».

Τα σύνορά μας και τα νόμιμα δικαιώματά μας θα τα διατηρήσουμε και θα τα εξασφαλίσουμε εμείς με τη δική μας δύναμη και ψυχή. Αυτό άλλωστε είναι το μήνυμα που παραμένει χαραγμένο στο πέρασμα των χρόνων, όλων αυτών των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για αυτήν την πατρίδα.

Η οικογένειά μου ευχαριστεί όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ και προσωπικά εσάς κύριε Δήμαρχε, για την τελετή στην μνήμη του ήρωα αδελφού μου. Σας ευχαριστώ πολύ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον Πειραιώτη Ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο (ΦΩΤΟ)