Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αιωνίων σήμερα στο ΣΕΦ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για μία ακόμη φορά, 25η στην ιστορία τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods αναμετρώνται απόψε για το Κύπελλο. Κι αν στα χαρτιά ο αποψινός αγώνας στο ΣΕΦ (19:00, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) είναι ημιτελικός, στην πραγματικότητα πρόκειται για… τελικό. Ο νικητής θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, αν και ο Άρης-που απέκλεισε την ΑΕΚ-θα προβάλει τις… αντιρρήσεις του.

Οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στο μεγάλο ματς σε ιδανικό μομέντουμ. Μετρούν έξι σερί νίκες επί των αντιπάλων τους, προέρχονται από τη σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη, ενώ θα είναι και πάνοπλοι, με τον Βασίλη Σπανούλη να επανέρχεται από τον τραυματισμό του στον προσαγωγό. Συν τοις άλλοις, το ΣΕΦ θα είναι για τρίτο σερί ματς κατάμεστο, μετά το προηγούμενο ντέρμπι αλλά και το ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα εστιάσει και πάλι στην άμυνα (κορυφαία στην Ευρωλίγκα) και το ομαδικό πνεύμα στην επίθεση. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε παρουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, που ως συνήθως πριν τα μεγάλα ματς είναι δίπλα στην ομάδα. 

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως μία ακόμη ήττα από τον μεγάλο τους αντίπαλο θα είναι σχεδόν… ασήκωτη. Θα τους στερήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν και θα τους προβληματίσει ακόμη περισσότερο σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, όπου συν τοις άλλοις έχουν μπροστά τους ένα πρόγραμμα-βουνό. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν υπολογίζει στον τραυματία Τζέιμς Γκιστ και στον Κένι Γκέιμπριελ, που δεν «χωρά» στην εξάδα των ξένων για τις εγχώριες υποχρεώσεις. Ο Καταλανός προπονητής ελπίζει η ομάδα του να παίξει πιο ομαδικά, να βγάλει περισσότερες συνεργασίες και να μη στηριχτεί μόνο στις προσωπικές ενέργειες παικτών, όπως συνέβη προ δεκαημέρου από Τζέιμς και Ρίβερς. Αντιπροσωπεία της «Θύρας 13» ήταν παρούσα χθες στην προπόνηση και ζήτησε από τους παίκτες να ματώσουν, με τους Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθη να τους ευχαριστούν για τη συμπαράσταση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός διεκδικεί τη 18η συμμετοχή του σε τελικό (μετρά εννιά κατακτήσεις) και ο Παναθηναϊκός την 23η (μετρά 17 τίτλους). 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος. Ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, σε έδρα που θα επιλεγεί μετά το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα. Επικρατέστερο σενάριο είναι η διεξαγωγή του αγώνα στην επαρχία, με υποψήφιες πόλεις το Ηράκλειο, την Ξάνθη, ενώ αουτσάιντερ είναι Κοζάνη και Λάρισα.