ΗΤΤΑ για τον Θρύλο στο ΣΕΦ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Μακάμπι πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος για τρεις περιόδους δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει το χαμηλό σχήμα της Μακάμπι.

Η «ομάδα του λαού», πυροβολούσε ακατάπαυστα από τα 6.75 και βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, έχοντας σε καλή βραδιά τους Σίλεϊ, Γουίμς και Σμιθ.

Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν κάπως… νευρικοί, χωρίς καλή κυκλοφορία και τους Σπανούλη και Πρίντεζη που αποτελούν το βαρόμετρο της ομάδας, να μην βρίσκουν ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά.

Μέσα σε αυτά, ήρθε και το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο (2/13), γεγονός που έδινε ακόμα περισσότερο… αέρα στους παίκτες της Μακάμπι.

Το 37-44 φαντάζει λοιπόν απόλυτα λογικό, αφού οι ισραηλινοί κυριάρχησαν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην Τρίτη περίοδο. Αντίθετα, έγινε χειρότερο για τον Ολυμπιακό, αφού η ευστοχία της Μακάμπι έφερνε συνεχώς… αμηχανία στους παίκτες του Σφαιρόπουλου. Με αυτά και μ’ αυτά, η Μακάμπι σε ένα χρονικό διάστημα που ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής κατάφερε να πάει την διαφορά στους 16 πόντους στο 30’ (49-65).

Με τέτοια διαφορά, ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε ένα βουνό να ανέβει. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, πήγαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν και κατάφεραν να μειώσουν στους 8 (70-78), όμως ο χρόνος είχε ήδη περάσει και στο τελευταίο λεπτό οι Ισραηλινοί αν και τα… χρειάστηκαν, κατάφεραν τελικά να πάρουν ένα παιχνίδι που δεν φάνταζαν ως το φαβορί.

Πηγή: onsports