Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός απόψε στο απόλυτο ντέρμπι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την ποδοσφαιρική πανδαισία στον χθεσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το ενδιαφέρον αλλάζει... μπάλα.

Απόψε (19:30, Real FM 97,8, pamesports.gr, OTEsport 4) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο απόλυτο ντέρμπι της Ευρώπης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ.

Οι «αιώνιοι» θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κατάμεστο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό και θέλει να κρατήσει το πλεονέκτημα της έδρας. Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα ήταν η νίκη να συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν προβληματίσει με την εικόνα τους ειδικότερα στο game 3 της σειράς με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και την ώθηση που του δίνει ο κόσμος του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Πέτγουεϊ και Λαφαγιέτ υπολογίζονται κανονικά από τον Έλληνα τεχνικό. Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πάρει κάποιες ανάσες καθώς δεν έπαιξε στο game 3 της ημιτελικής σειράς με τον Άρη αλλά και με τους Μάντζαρη και Λαφαγιέτ να αναλαμβάνουν το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, ο Σφαιρόπουλος σχεδιάζει να σταματήσει τον Παναθηναϊκό.Από την άλλη μεριά οι πράσινοι έχουν το... πλεονέκτημα της έκπληξης καθώς η αλλαγή προπονητή και η προσθήκη Κούπερ και Μόργκαν έχουν διαφοροποιήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Εκεί ποντάρει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος προκειμένου να κάνει το break στο ΣΕΦ και να μεταφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Γκιστ και Παππάς είναι δεδομένα εκτός, ενώ και ο Εστέμπαν Μπατίστα δεν κατάφερε να ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρεί και έτσι θα απουσιάσει από το game 1. Ο Μανωλόπουλος έχει σχεδιάσει το πλάνο με σκληρή άμυνα προκειμένου να σταματήσει κυρίως τον Βασίλη Σπανούλη που είναι το Α και το Ω του Ολυμπιακού. Στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχει πίστη ότι μπορούν να γυρίσουν με τον «διπλό». Δεν αποκλείεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος να χρησιμοποιήσει απόψε μερικούς... πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού αφού οι απουσίες είναι πολλές.Απόψε παίζεται η πρώτη πράξη της σειράς των τελικών με την ευχή να δούμε μόνο μπάσκετ...