ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Όταν οι παλαίμαχοι αντιμετώπισαν τους «φίλους της Μπαρτσελώνα»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η «Α.Ο Προοδευτική Νεολαία» τιμά το ένδοξο παρελθόν της και με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Έτσι, τη Δευτέρα διεξήχθη με επιτυχία στο Γήπεδο Νικαίας – Κορυδαλλού (γνωστό ως «Κλουβί») το φιλικό μεταξύ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των «βυσσινί» και της ομάδας του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας – Penya Barcelonista d” Atenes.

Μπορεί να μην υπήρξε νικήτρια στη φιλική αναμέτρηση (1-1), ωστόσο όσοι την παρακολούθησαν από κοντά έφυγαν γεμάτοι όμορφες εικόνες. Πριν και μετά το παιχνίδι υπήρξαν αναμνηστικές φωτογραφίες, ανταλλαγή δώρων, τα σχετικά πειράγματα και μία κοινή ευχή: «Η Προοδευτική να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν εκεί που ανήκει, στο κορυφαίο επίπεδο».

Στα του αγώνα, μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας των παλαίμαχων της «Προο» να ήταν αρκετά μεγαλύτερος από εκείνο των «Καταλανών», όμως το πείσμα και η θέληση που έβγαλαν στο χορτάρι εξισορρόπησαν την κατάσταση. Ο πρώην διεθνής Ουζμπέκος χαφ, Στεπάν Αταγιάν (αγωνίστηκε τη διετία 1997-99 στους «βυσσινί») έδωσε το προβάδισμα στην Προοδευτική στο α” ημίχρονο, αλλά η Penya βρήκε απάντηση στο φινάλε του παιχνιδιού με τον Γιώργο Φιλίππου.

• Επόμενο εορταστικό ραντεβού στις 3 Απριλίου με την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και δημοσιευμάτων από την 90χρονη πορεία της Προοδευτικής, που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Κορυδαλλός).

PROODEYTIK 2