ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: “Παλεύει” το Σάββατο για την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής θα παλέψει ο Εθνικός Πειραιά το Σάββατο (21/3, 16:00) απέναντι στα Τρίκαλα στην Άμφισσα.

 

Αυτό τόνισε ο Θύμιος Γεωργούλης, αλλά και οι Λύγκος, Σαμιώτης, οι οποίοι μίλησαν στο Εθνικός TV.

 

Ο Γεωργούλης αναφέρθηκε αρχικά στο μήνυμα πριν το τελικό: «Το μήνυμα είναι ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι και έχουμε την διάθεση να παλέψουμε μέχρι εσχάτων. Θεωρώ ότι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηλυσιακό ήταν μια κακή παρένθεση. Να μάθουμε από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα τα λάθη μας. Τώρα πια είμαστε πλήρεις. Τότε ήταν και τα παιδιά που έλειπαν για διάφορους λόγους. Ευελπιστώ ότι το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι 100%».

 

Τι γίνεται με τις απουσίες: «Ο Δωροβίνης, ο Σούφλας και ο Λύγκος είναι 50-50. Θα δούμε τις δύο προπονήσεις και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας θα αποφασίσουμε. Είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται εμπειρία και γι’ αυτό αυτοί οι παίκτες είναι άκρως απαραίτητοι».

 

Πως βιώνει ο ίδιος τον τελικό έχοντας συμμετάσχει και ως παίκτης και ως προπονητής σε μεγάλα παιχνίδια: «Η απέναντι μας είναι μια ομάδα με την δική της ιστορία, με τους δικούς της στόχους, με έμπειρους παίκτες, αξίας που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε αυτές τις κατηγορίες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κομμάτι των τακτικών που θα πρέπει να μην κάνουμε το παραμικρό λάθος και πιστεύω ότι έχουμε αρκετές έως πολλές πιθανότητες».

 

Για την αλλαγή προπονητή των Τρικάλων: «Προτιμώ να επικεντρωθώ στα δικά μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως μπορούν να αντιδράσουν οι παίκτες των Τρικάλων, απλά πιστεύω ότι και αυτοί είναι έμπειροι παίκτες και είμαι σίγουρος ότι αυτοί θέλουν να σηκώσουν το κύπελλο γιατί είναι οριακή η κατάσταση των Τρικάλων στο πρωτάθλημα οπότε είναι ένα διάλειμμα ίσως, να αποφορτιστούν κατά κάποιο τρόπο από το ότι διεκδικούν ένα πρωτάθλημα το οποίο φαίνεται ότι σιγά σιγά έχουν πάει σε δεύτερη μοίρα».

 

Μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό πως περιμένει την ομάδα να διαχειριστεί τον τελικό: «Όπως είπα και πριν το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, μετά την νίκη επακολουθεί παιχνίδι, μετά την ήττα πάλι ακολουθεί παιχνίδι. Θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που συνέβησαν, να έχουμε πάρει τα μαθήματα μας και να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι τώρα μετά το στραπάτσο».

 

Από την πλευρά του ο Μανώλης Λύγκος ανέφερε:

 

Για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό που θα παίξει με την φανέλα του Εθνικού: «Την πρώτη χρονιά δεν τα καταφέραμε, την δεύτερη ήρθε αυτό που το θέλαμε τόσο πολύ γιατί είχε προηγηθεί και το παιχνίδι με το Μοσχάτο, η ήττα μας αυτή. Σε έναν τελικό από τη στιγμή που φτάνεις πρέπει να το παίρνεις. Τώρα αυτή τη στιγμή έχουμε και το ταξίδι, θέλουμε να είναι ευχάριστος ο γυρισμός μας. Πρέπει να το κατακτήσουμε και για εμάς και για τον κόσμο μας. Ένα τρόπαιο είναι πάρα πολύ σημαντικό όπως και να το κάνουμε. Το πρωτάθλημα είναι ο βασικός μας στόχος αλλά εδώ που έχουμε φτάσει το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι του Σαββάτου με τα Τρίκαλα και ελπίζω να το κατακτήσουμε».

 

Σε τι κατάσταση είναι: «Είμαι καλύτερα. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή 100%, λείπω αρκετό καιρό, νομίζω ότι όποιος και να αγωνιστεί θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα, θα δώσουμε την ψυχή μας, θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο και ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές».

Το μήνυμα του αρχηγού στον κόσμο: «Ο κόσμος ξέρει ότι όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές τα είχαμε δώσει στον τελικό την μία φορά τους είχαμε ικανοποιήσει στον τελικό την άλλη τους είχαμε στεναχωρήσει πάρα πολύ. Νομίζω ότι πάλι θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τον κόσμο μας, το τελευταίο διάστημα είμαστε πολύ ανεβασμένοι. Τώρα όσον αφορά το αρχηγιλίκι δεν νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται συγκεκριμένα εμένα. Όλους τους παίκτες τους χρειάζεται, όποιος αγωνιστεί θα δώσει τα πάντα και θα κατακτήσουμε το τρόπαιο νομίζω».

 

Πως έζησε την ήττα με τον Ηλυσιακό: «Εκτός είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Όταν είσαι μέσα προσπαθείς να κάνεις κάτι. Από την εξέδρα που είδα εγώ το παιχνίδι δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Σίγουρα η παρουσία μας και το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικά. Νομίζω ότι ίσως ήρθε την κατάλληλη στιγμή, να μας ξυπνήσει γιατί το τελευταίο διάστημα όντως ήμασταν καλοί αλλά ίσως κάποιες στιγμές να προσγειώνεσαι και να είσαι πιο συγκεντρωμένος για το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή είναι ο τελικός και πρέπει να πάμε και να το πάρουμε».

 

Τέλος, ο Άκης Σαμιώτης σημείωσε:

 

Για την τρίτη του συμμετοχή σε τελικό με τον Εθνικό: «Κάθε χρόνο ο Εθνικός έχει στόχο το κύπελλο. Μπορώ να πω ότι η πορεία μας στο κύπελλο μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλή. Βέβαια εδώ που έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή πάμε να το κατακτήσουμε».

Μαζί με τον Λύγκο είναι οι πρώτοι σε συμμετοχές και είναι μόλις στα 21. Τι βλέπει για τον τελικό: «Θα το ξαναπώ ότι στόχος του Εθνικού είναι όπου φτάσει να κερδίζει. Αυτή τη στιγμή είναι ένας τελικός, το θέλουμε πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί για το καλύτερο».

 

Τι έφταιξε στην ήττα από τον Ηλυσιακό: «Η ομάδα ερχόταν από ένα πολύ καλό σερί σε αυτό το δεύτερο γύρο. Ήρθε αυτή η ήττα σε κακό σημείο, μας πόνεσε πιο πολύ το πως ήρθε, δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Αυτό τελείωσε. Προχωράμε. Πηγαίνουμε για ότι καλύτερο στο κύπελλο και φυσικά να το κατακτήσουμε».