Πόλο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η κορυφή της Ευρώπης βάφτηκε ερυθρόλευκη! Με συγκλονιστική εμφάνιση και κορυφαίους τους Πάβιτς και Φουντούλη, ο Ολυμπιακός νίκησε 9-7 την Προ Ρέκο στον τελικό του final-8 της Γένοβας και κατέκτησε πανάξια το Champions League στην υδατοσφαίριση, για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Ίσως ήταν η έλλειψη άγχους, αφού αυτή τη φορά δεν ήταν το φαβορί, ίσως η πρόκληση του τελικού, ο Ολυμπιακός πάντως ήταν εμφανώς καλύτερος από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο final-8 και κατέκτησε απολύτως δίκαια το τρόπαιο, απέναντι στην ακριβότερη ομάδα του κόσμου, που όμως για άλλη μία φορά αποδείχθηκε κατώτερη του αναμενομένου σε μεγάλους αγώνες.

Με μπροστάρη τον Γιάννη Φουντούλη (4 γκολ), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω με 7/12 και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Εκείνο πάλι που ήταν το ίδιο με τα δύο προηγούμενα ματς ήταν ο Γιόσιπ Πάβιτς, ο οποίος έκανε ένα συγκλονιστικό τουρνουά και αξιώθηκε, στα 36 του, να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Το πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αποδείχθηκε καθοριστικό. Με το σκορ στο 7-6 η Προ Ρέκο κέρδισε αποβολή, έβγαλε καλό σουτ με τον Μολίνα, αλλά ο Πάβιτς δεν είχε καμία... διάθεση να δεχθεί γκολ. Ακολούθησε κερδισμένη αποβολή για τον Ολυμπιακό και γκολ από τον Φουντούλη για το 8-6 και πλέον η ψυχολογία «έδειχνε» τον τελικό νικητή.

Ο Φουντούλης πήρε και πάλι το σουτ από την κορυφή, νίκησε τον Βολάρεβιτς και με το τέταρτο προσωπικό του γκολ, 4΄11΄΄ πριν τη λήξη, «έγραψε» το 9-6. Από κει κι έπειτα δεν υπήρχε δυνατότητα επιστροφής για τους Ιταλούς, όχι απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Παρά τη μείωση του σκορ από τον Ετσενίκε, οι «ερυθρόλευκοι»... έπαιξαν με το χρονόμετρο, έβγαλαν τις άμυνες που έπρεπε και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους περίπου 200 φίλους τους που έκαναν το ταξίδι στη Γένοβα.