Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Καλύτεροι οι "ερυθρόλευκοι. Η Ένωση πέτυχε τον σκοπό της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε ελάχιστα από την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Ο Μπάρκας κατέβασε... ρολά στις τεράστιες ευκαιρίες των “ερυθρόλευκων” και κράτησε το 0-0 στον προημιτελικό κυπέλλου του “Γ. Καραϊσκάκης”. Έτσι, η ομάδα του Χιμένεθ πήρε.. αποτέλεσμα στην έδρα των “ερυθρόλευκων”, ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει σε δυο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.

Ανοιχτοί λογαριασμοί! Ο καλύτερος -Ολυμπιακός- δεν νίκησε, η ΑΕΚ αμύνθηκε σωστά, πήρε αποτέλεσμα (0-0) στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πλέον η πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στον επαναληπτικό της 7ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Να θυμίσουμε πως οι δυο ομάδες θα τα… πουν νωρίτερα, αφού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα δώσουν νεα «μάχη» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε ένα «τεράστιο» ματς για τη Superleague.
Οι εκπλήξεις των προπονητών

Δυο “δυνατές” εκπλήξεις είχαν οι επιλογές του Όσκαρ Γκαρθία, που παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1. Εκτός ενδεκάδας έμειναν οι Ανσαριφάρντ και Μιραλάς, αφού ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει με Τζούρτζεβιτς και Σεμπά. Παράλληλα, στον πάγκο έμεινε ο Ταχτσίδης και εκτός αποστολής οι Ένγκελς, Πάρντο και Χατζισαφί (τους προστάτευσε ενόψει του εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης).

Απ’ την άλλη, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με σχήμα 3-5-2, να αφήσει εκτός 18άδας τον Βράνιες και να ξεκινήσει τον αγώνα τον Λαμπρόπουλο δίπλα στον Τσιγκρίνσκι. Επίσης, ο Σιμόες -που ήρθε από τραυματισμό- έμεινε στον πάγκο, με τους Κονέ και Γαλανόπουλο να κάνουν το δίδυμο στο χώρο του κέντρου.
Super… Μπάρκας στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδωσε ο κόσμος του και πριν την ολοκλήρωση του 10λεπτου είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Φορτούνη να παίρνει αρκετές προσπάθειες.

Στο 6′ ο Μάριν έβγαλε τη δέντρα από δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι έστειλε -με κεφαλιά- την μπάλα προς τα πίσω, ο Τζούρτζεβιτς έκανε την προβολή, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε με το αριστερό πόδι. Ένα λέπτό αργότερα, ο Φορτούνης εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Μάριν έβαλε την προβολή μέσα απ’ την μικρή περιοχή, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε εξ επαφής!


Πίεσαν οι γηπεδούχοι, αμύνθηκαν με επιτυχία οι “κιτρινόμαυροι”

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, η… νωθρή ΑΕΚ προσπάθησε να “πατήσει” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη που έκανε η “ερυθρόλευκη” άμυνα. Το κέντρο των γηπεδούχων όμως πήγε καλύτερα από των αντιπάλων τους και βοήθησε στο να μην δημιουργηθούν πολλά κενά. Την ίδια ώρα, ο Χριστοδουλόπουλος δεν βρήκε χώρους για να αναπτυχθεί (Σεμπά και Κούτρης τον μάρκαραν καλά).

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ ήρθε στο 34′ (!). Μετά από φάση διαρκείας, ο Λόπες (από τους ελάχιστους «κιτρινόμαυρους» που φάνηκαν επιθετικά) έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μποτία έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον προωθημένο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έπιασε το βολέ αλλά ο Προτό μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Μετά από αρκετή ώρα, ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι την εστία της Ένωσης (37′). Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάριν, ο Σισέ πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα και έστειλε -με κεφαλιά- την μπάλα να περάσει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία «ουσιαστική» φάση του 45λέπτου.


Μπήκε ο Μιραλάς – Φόρτσαραν οι “ερυθρόλευκοι”

Η ΑΕΚ έδειξε πιο μαχητικό πρόσωπο με την έναρξη της επανάληψης, έχοντας και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 56′ όμως ο Γκαρθία πέρσε στο ματς τον Μιραλάς στη θέση του Σεμπά. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Βέλγος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Φουρτούνης έπιασε ανενόχλητος -και με τη μία- το πλασέ λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ

Τα επόμενα λεπτά ήταν γεμάτα… ερυθρόλευκη πίεση προς τα καρέ του Μπάρκα, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να “παγώσουν’ το ρυθμό του ματς (ο Γαλανόπουλος συνέχισε να τρέχει και να μαρκάρει). Στο 65′ ο Λιβάγια δεν πρόλαβε να κάνει την κοντινή προβολή και να βάλει… δύσκολα στον Προτό.
“Ανέβηκε” και η ΑΕΚ

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, ενώ οι παίκτες των δο ομάδων έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα. Στο 76′ είχαμε και τις διορθωτικές κινήσεις των προπονητών. Ο Ανδρούτσος μπήκε στη θέση του κουρασμένου Μάριν και ο Μπακασέτας σε αυτή του… κιτρινισμένου και εκνευρισμένου Λιβάγια.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 83′ μπήκε και ο Μασούντ για να δώσει το.. κάτι παραπάνω στην επίθεση. Ο Κούτρης έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Νικολάου, ο Γαλανόπουλος έγινε και αυτός αλλαγή στο 90′ με τον Σιμόες, μετά το χτύπημα που δέχθηκε στον αυχένα από τον Σισέ (η Ένωση ζήτησε κόκκινη κάρτα) και κάπως έτσι το παιχνίδι έφτασε στη λήξη του και έμεινε στο 0-0.