Ολυμπιακός: Στην κορυφαία 11αδα του France Football ο Σίλβιο Προτό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντική -τουλάχιστον ως προς τα αποτελέσματα και δεδομένης της δυναμικότητας των αντιπάλων- ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ευρωπαϊκή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε εχθές. Ο παίκτης που «εξαργύρωσε» τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, που «κράτησαν στο μηδέν» Μπαρτσελόνα και Μίλαν, σε Champions και Europa League, αντίστοιχα, είναι ο Σίλβιο Προτό.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων», συμπεριελήφθη στην κορυφαία 11αδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που καταρτίζει το έγκυρο γαλλικό περιοδικό «France Football». Το σχόλιο που συνοδεύει την επιλογή του έμπειρου πορτιέρε, χαρακτηρίζει τον Προτό «ηρωϊκό», επισημαίνοντας πως σταμάτησε σε τέσσερις περιπτώσεις τον Λιονέλ Μέσι, ενώ «καθάρισε» κάθε επιθετική ενέργεια του Λουϊς Σουάρες.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους κορυφαίους, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, είναι οι Κλεμάν Λενγκλέ (Σεβίλη), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Ρατσάρντ Σαντίκοφ (Καραμπάχ), Ζέλσον Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Μέμφις Ντεπάι (Λιόν), Λαϊβίν Κουρζαβά (Παρί Σεν Ζερμέν), Στεφάν Ελ Σααράουϊ (Ρόμα), Γιούγια Οσάκο (Κολονία) και Ντέλε Αλι (Τότεναμ).

Πηγή: www.newsit.gr