Γιουβέντους – Ολυμπιακός: Ο Ιγκοαΐν "σκότωσε" την προσπάθεια των "ερυθρόλευκων"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας αγνώριστος -προς το καλύτερο- Ολυμπιακός, κοίταξε στα... μάτια τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο για 67" λεπτά. Η είσοδος όμως του Ιγκουαΐν στο ματς ήταν καταλυτική κι έδωσε τη “βέκια σινιόρα" τη νίκη με 2-0. Γκολ και μεγάλη συνεισφορά στο δεύτερο τέρμα από τον Αργεντινό.

Ο Ολυμπιακός του Λεμονή ήταν… ΟΜΑΔΑ. Οι “ερυθρόλευκοι” προβλημάτισαν σε μεγάλο βαθμό τη Γιουβέντους με το παιχνίδι τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες τους για να απειλήσουν, αλλά τελικά ηττήθηκαν από την κορυφαία ομάδα της Ιταλίας με 2-0.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν πάθος, μαχητικότητα και μεγάλη προσήλωση στο αμυντικό πλάνο του Λεμονή, στοιχεία που δεν τα είχαν επί εποχής Χάσι.

Ο Ζντιέλαρ ήταν… βράχος μπροστά στα δυο στόπερ. Οι Ρομαό και Οτζίτζα έτρεξαν και κάλυψαν τους χώρους, ενώ και τα εξτρέμ έκαναν πολύ καλή αμυντική δουλειά.

Οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν πίεση προς το τέλος του πρώτου μέρους και στο δεύτερο και κράτησαν το “μηδέν” μέχρι την είσοδο του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο ματς.

Ο Αργεντινός έδειξε τα.. γνωστά στοιχεία του δεινού στράικερ που τον διακρίνουν, έκανε το 1-0 και «έστρωσε» το δεύτερο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός παρέμενε στην τελευταία θέση του ομίλου του -χωρίς βαθμούς- με τη Γιουβέντους να φτάνει τους 3, όσους έχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα τους.
Οι ενδεκαδάτοι του Χάσι εκτός 18άδας

Ο Τάκης Λεμονής έκανε την έκπληξη, βάζοντας τον… άπειρο Νικολάου στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ένγκελς. Παράλληλα, χρησιμοποιήσει στη μεσαία γραμμή τους Ρομαό και Ζντιέλαρ σαν “κόφτες”, ενώ πιο ελεύθερο ρόλο -μπροστά τους- έχει ο Οτζίτζα Οφόε.

Η κίνηση όμως που σχολιάστηκε ήταν η απόφαση του να αφήσει εκτός 18άδας τους Ζιλέ, Καρσελά και Τζούρτζεβιτς, παίκτες που ήταν ενδεκαδάτοι επί Χάσι!

Ολυμπιακός


“Μπόκαρε” τη Γιουβέντους – Έχασε τεράστια ευκαιρία με Σεμπά

Το παιχνίδι είχε πολύ καλά νέα για τον Ολυμπιακό πριν τη σέντρα του, αφού ο Πιάνιτς είχε ενοχλήσεις κατά την προθέρμανση της Γιουβέντους (ο Μπετανκούρ ξεκίνησε στη θέση του).

Οι “μπιανκονέρι” ξεκίνησαν το ματς έχοντας αυτοί την κατοχή της μπάλας και τους “ερυθρόλευκους” να μην μπορούν να την κρατήσουν.

Γιουβέντους

Οι παίκτες του Λεμονή βρέθηκαν να αμύνονται μαζικά και είχαν ελάχιστες παρουσίες στο άλλο μισό του γηπέδου. Η Γιουβέντους άρχισε με κάποια μακρινά σουτ, αφού οι κάθετες δεν περνούσαν.

Γιουβέντους

Το δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κλασική φάση, αλλά όταν αυτή ήρθε, έγινε από τον Ολυμπιακό!

Στο 14′ ο Οτζίτζα έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έφτασε μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής, πάσαρε στον Σεμπά, ο οποίος απέφυγε τον Στουράρο μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ!

Ολυμπιακός


“Ανέβηκε” η Γιουβέντους – Ο Προτό κράτησε το “μηδέν” – Παραλίγο αυτογκόλ ο Ένγκελς

Οι γραμμές του Ολυμπιακού παρέμειναν πολύ κοντά, αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και από το 24′ και μετά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Όλες τους όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον εντυπωσιακό Προτό.

Την ίδια στιγμή, οι αντεπιθέσεις των “ερυθρόλευκων” προσπάθησαν να βρουν απροετοίμαστη την άμυνα των γηπεδούχων και ήταν… σκέτο φαρμάκι.

Προς το τέλος του ημιχρόνου η άμυνα του Ολυμπιακού είχε.. φουρτούνα, αλλά ο Προτό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποκρούοντας εντυπωσιακά το πλασέ του Ντιμπάλα από το ύψος του πέναλτι.

Ολυμπιακός

Στην τελευταία φάση του 45λέπτου και σε προσπάθεια επίθεσης των “μπιανκονέρι”, η μπάλα βρήκε στο δεξί πόδι του Ένγκελς, ο οποίος την έστειλε κατά λάθος στη ρίζα του δεξιού δοκαριού των Πειραιωτών.

Ο Ιγκουαΐν “ξεκλείδωσε» την “ερυθρόλευκη” άμυνα

Η Γιουβέντους ανέβασε τις γραμμές της ψηλά στην επανάληψη για να πιέσει, αλλά ταυτόχρονα άφησε κενούς χώρους. Στο 58′ όμως ο Ολυμπιακός είχε νέα πολύ καλή αντεπίθεση, με το μακρνό πλασέ του Σεμπά να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μπουφόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβαλε στο ματς τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν στη θέση του… μέτριου Κουαρδάδο. Η πίεση της Γιουβέντους αυξήθηκε, ο Μπουφόν έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Οτζίτζα και στο 69′ ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα.

Ο Σάντρο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιγκουαϊν έκανε το πλασέ αλλά κόντραρε στον Νικολάου. Με νέο σουτ όμως ο Αργεντινός έκανε το 1-0.

Γιουβέντους

Ο Λεμονής πέρασε στο ματς τους Μπεν και Φορτούνη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του κι έτσι να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ιγκουαΐν ήταν όμως αυτός που δημιούργησε τη… νέα ρωγμή στην άμυνα των Πειραιωτών και το 2-0.

Ο Αργεντινός “κουβάλησε” για πολλά μέτρα την μπάλα, έκανε την κάθετη στον Ντιμπαλά, που πρόλαβε τον Προτό στην έξοδο και πλάσαρε. Ο Ενγκελς με τάκλιν έδιωξε, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μάντζουκιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τη Γιουβέντους να φτάνει στην πρώτη της νίκη στο Champions League και τον Ολυμπιακό να… κρατάει την βελτίωση που έδειξε.