Σημαντική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας επιστρέφει στην Ελλάδα ο Πειραιώτης Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, τόσο για τον Πειραιά όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΠ και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:

«...Μετά τις ουσιαστικές επαφές που είχαμε στο Αμβούργο, με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου και τον Οργανισμό Λιμένος Αμβούργου, πιστεύω ότι πετύχαμε ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους Γερμανούς ομολόγους μας και αναπτύξαμε μία από κοινού ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία συνεργιών. Είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχουν δυνατότητες στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, με πολλά κοινά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά δύο ευρωπαικών πόλεων-λιμένων και με μεγάλη δραστηριότητα στον ευρωπαϊκό ναυτιλιακό τομέα.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων το Ε.Β.Ε.Π. έκρινε σημαντικό να εξετάσει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές και να ενεργοποιήσει όλες τις προοπτικές διμερών σχέσεων. Για το σκοπό αυτό υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου που περιλαμβάνει συνεργασία για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις μέλη μας, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Επιπλέον προτείναμε να υπάρξουν αντίστοιχα επιμελητηριακά παραρτήματα με γραφεία σε Πειραιά και Αμβούργο. Αυτό που προέχει τώρα είναι να εξεταστούν και να εφαρμοστούν οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που μας δίνονται για συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη της εμπορικής, βιομηχανικής, ναυπηγοεπισκευαστικής, εφοδιαστικής και κάθε λιμενικής και ναυτιλιακής δραστηριότητας. Θεωρώ ότι όλοι οφείλουμε να αντλήσουμε τη δύναμη, που μας δίνει απλόχερα η παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας και να επιδείξουμε με σοβαρότητα, γνώση και εξωστρέφεια, να ανακτήσουμε την εθνική αξιοπιστία μας, για να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να ωφεληθεί η πειραϊκή και γενικότερα η επιχειρηματική κοινότητα της Χώρας μας...»