Κυβέρνηση οπερέτα: Ο Τσίπρας πουλάει το λιμάνι κι ο Δρίτσας το ξαναπαίρνει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θέατρο σκιών. Μόνο με αυτή την πρόταση θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη δημόσια εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης, αφού άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα λένε οι υπουργοί του.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ- Cosco για τη παραχώρηση του ΟΛΠ, που έλαβε χώρα ο παρουσία του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με δηλώσεις του στην τηλεόραση έλεγε άλλα:

«Δεν τελείωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ, έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο, ετοιμάζουμε ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά, το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι παράλληλη εξουσία, πρέπει να περιοριστεί».

Μιλάμε βεβαίως για σουρεαλιστικές καταστάσεις αφού ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 χαρακτήρισε τη συμφωνία ως αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων και εχθές Κυριακή 10 Απριλίου ο κ. Δρίτσας είπε ότι «η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμανιού».

Ο κ. Δρίτσας ακολουθεί βεβαίως την τακτική όλων των υπουργών αυτής της κυβέρνησης που παρότι διαφωνούν με τις κεντρικές επιλογές, παραμένουν στις θέσεις τους αρνούμενοι να παραιτηθούν.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο Θ. Δρίτσας όταν ερωτήθηκε γιατί ο ίδιος δεν παραιτείται. «Είναι ορθολογικό να λέτε να φεύγαμε επειδή δεν συμφωνούμε, (με τις ιδιωτικοποιήσεις) αλλά δεν είναι ορθολογικοί οι καιροί μας. Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον εαυτό μας για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Ή έπρεπε φύγουμε, ή να μείνουμε και να παλέψουμε, άλλαξε σε πολλά σημεία η συμφωνία που έφερε το ΤΑΙΠΕΔ. Έμεινα ως μέλος της κυβέρνησης για να βελτιώσω τη συμφωνία».

Από την άλλη μεριά, ούτε ο κ. Τσίπρας φαίνεται διατεθειμένος να αποπέμψει κάποιον υπουργό του, αφού το μοντέλο «άλλα θα λέμε έξω κι άλλα θα κάνουμε» είναι προφανώς δικής του εμπνεύσεως.

Όπως ακριβώς συνέβη και με όλες τις προηγούμενες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. με το «δεξί» χέρι της υπογράφει εν μέσω πλήρους υποτακτικότητας όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και με το «αριστερό» χέρι της πετάει στα σκουπίδια για να ικανοποιήσει το εσωτερικό κομματικό της ακροατήριο.

newsbomb