Στέλιος Σκλαβενίτης: Την Μεγάλη Τετάρτη στον Πειραιά η κηδεία του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- "Παγωμένος" και θλιμένος ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας από τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη
- Ο Στέλιος Σκλαβενίτης πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής (01.04.2018) μετά από επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό του η γρίπη
- Την Μεγάλη Τετάρτη στον Πειραιά συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο επιχειρηματία
- Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες του Σκλαβενίτη σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε ένδειξη πένθους

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη – ο οποίος έφυγε αιφνιδίως σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Στο μεταξύ από το πρωί της Κυριακής (01.04.2018) που άφησε την τελευταία του πνοή ο Στέλιος Σκλαβενίτης, οι σημαίες με το σήμα της εταιρείας κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε ένδειξη πένθους για τον ξαφνικό χαμό του.
Στέλιος Σκλαβενίτης: Ο ξαφνικός θάνατος που σόκαρε

Σε ηλικία μόλις 52 ετών, ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τρία αδέρφια που ηγούνται της επιτυχημένης επιχείρησης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή νωρίς το πρωί της Κυριακής, 1η Απριλίου. Αιτία του θανάτου του ήταν οι επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό του η γρίπη.

Όλα έγιναν ξαφνικά. Πολύ γρήγορα. Και αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για την οικογένεια, τους φίλους και τους ανθρώπους που εργάζονταν για εκείνον, να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που γνώρισαν, αγάπησαν, συνεργάστηκαν, δεν είναι πια στη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του, νωρίς το πρωί της Κυριακής, άφησε τους πάντες άφωνους. Σοκαρισμένους. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η γρίπη που τον ταλαιπωρούσε τελευταία θα ήταν εκείνη που θα έκοβε, τόσο νωρίς, το νήμα της ζωής του.
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΝΘΟΣ στον Πειραιά – Δείτε ποιος ήταν ο Πειραιώτης Στέλιος Σκλαβενίτης

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Τις τελευταίες μέρες, τον ταλαιπωρούσε η γρίπη. Το βράδυ του Σαββάτου (31.03.2018) όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία. Εκεί, οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μπει στην Εντατική. Όπως και έγινε.

Στέλιος Σκλαβενίτης

Η διάγνωση ήταν «σύνδρομο οξείας αναπνευστικής  δυσχέρειας (ARDS)  επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β». Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ανέπτυξε «σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας». Στις 07:18 το πρωί της Κυριακής, πέθανε.
Το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Υγεία

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας  αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής  δυσχέρειας (ARDS)  επί εδάφους λοίμωξης  από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις  07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».
Ποιος ήταν ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένα από τα τρία αδέρφια πίσω από την ομώνυμη και άκρως επιτυχημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Μαζί με τα αδέρφια του Μαρία και Γεράσιμο ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος μιας επιχειρηματικής κίνησης που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει στα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά: την συγχώνευση με την εταιρία «Μαρινόπουλος».

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης με τον Βασίλη Κορκίδη σε παλιότερη τελετή βράβευσης της εταιρίας

Η εταιρεία «Σκλαβενίτης» ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη και Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης με τον Βασίλη Κορκίδη σε παλιότερη τελετή βράβευσης της εταιρίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπόδειγμα επιχειρηματία

Υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο χαρακτηρίζει τον Στέλιο Σκλαβενίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμά του. Τονίζει πως σε δύσκολους καιρούς, στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρίας του, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.

Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης με τον Βασίλη Κορκίδη σε παλιότερη τελετή βράβευσης της εταιρίας
Σταύρος Θεοδωράκης: Το κενό θα είναι μεγάλο

Με ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε στα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Στέλιου Σκλαβενίτη. «Ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνοντας πως η νοιάζοντας πρωτίστως για τους εργαζόμενους της εταιρίας του.

Βασίλης Κορκίδης: Είμαι σοκαρισμένος

Σοκαρισμένος από τον ξαφνικό χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. «Τους καλούς, τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του» τονίζει σε δήλωσή του.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχειρα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!».
Ο ΣΕΒ

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου. «Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω  του δυσαναπλήρωτο. Ευχόμαστε κουράγιο στη στενή και ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο Πειραιώτης Στέλιος Σκλαβενίτης. Ένας άνθρωπος που στήριξε τον Πειραιά και όσους συνανθρώπους μας είχαν ανάγκη,  πάντα  με σεμνότητα και διακριτικότητα. Ειλικρινά η απώλειά του είναι μεγάλη. Εύχομαι ολόψυχα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Ο πολιτικός & επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά να τιμήσει τη μνήμη του Στέλιου!