ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ: Αυτός είναι ο νέος Λιμενάρχης Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πλοίαρχος Λ.Σ Πολέμης Νικόλαος είναι από την Παρασκευή ο νέος Λιμενάρχης Πειραιά!

Γεννημένος στην Άνδρο το 1967, είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών, με ειδίκευση στις Διεθνείς σχέσεις , της Νομικής Σχολής/Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1993 εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποφοιτώντας το 1995 με βαθμό του Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος. Έχει υπηρετήσει, στο Λιμεναρχείο Σύρου, στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας ενώ το 1997 έλαβε εκπαίδευση Χειριστού Αεροπλάνων σταθερών πτερύγων από την 360 Μ.Α.Ε/ Σχολή Ικάρων.

Ομοίως το 1999 έλαβε εκπαίδευση χειριστού ελικοπτέρων από την σχολή της Αεροπορίας Στρατού/Στεφανοβίκειο. Υπηρέτησε στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Λ.Σ και στις Μοίρες Αεροπλάνων και Ελικοπτέρων Λ.Σ ως Συγκυβερνήτης και Κυβερνήτης. Έλαβε μετεκπαίδευση σε σχολεία της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης και Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Το 2004 εκπαιδεύτηκε στις εγκαταστάσεις της Eurocopter ως Κυβερνήτης επί των Νεοπαραληφθέντων ελικοπτέρων AS- 365N3 Aegean Dolphin, ένεκα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από το έτος 2010 με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου υπηρέτησε στην 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ (Σύρος) και ως Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου/Σχολή Πλοιάρχων. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Μιλάει Αγγλικά και είναι παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών.