Σύρος: Ο καπετάνιος του "Νήσος Σάμος" βρήκε τη λύση – Οι εικόνες με τη μανούβρα του πλοίου στο λιμάνι

Η Σύρος υποδέχτηκε το πλοίο «Νήσος Σάμος» που έφτασε από Λέσβο και Χίο. Οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά και οι εικόνες ταξιδεύουν στο διαδίκτυο…

Η Σύρος υποδέχτηκε το πλοίο «Νήσος Σάμος» που έφτασε από Λέσβο και Χίο για να παραλάβει εκδρομείς που έσπευσαν να πάρουν ανάσες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Καθώς οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 16:00 το πλοίο σφυρίζοντας πέρασε τα φανάρια του λιμανιού της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Η επιβλητική παρουσία του πλοίου «Νήσος Σάμος» εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν εκείνη την ώρα στην αποβάθρα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά καθώς και τη μανούβρα του καπετάνιου του, Γιώργου Αρβανίτη. Λόγω της σημαντικής εορτής του Αγίου Πνεύματος, το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε προγραμματιστεί καιρό πριν από την εταιρεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στο «κλεινόν άστυ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γιαπωνέζικο σκαρί του «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS έχει προσεγγίσει στη Σύρο συνολικά έξι φορές, από τότε που πρωτοδρομολογήθηκε στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2016.

Το Νήσος Σάμος στο λιμάνι της Σύρου

Η άφιξη πλοίου στη Σίκινο

Η Σίκινος έζησε ιδιαίτερες στιγμές με αφορμή την άφιξη του ταχύπλοου Flying Cat 4, το οποίο θα συνδέει καθημερινά την Σίκινο με την Ραφήνα και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά! Η υποδοχή των κατοίκων ήταν θερμή. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η χαρά των κατοίκων της Σικίνου όσο και του Δημάρχου ήταν τεράστια!

Πλέον υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τον τουρισμό που φαινόταν στα πρόσωπα όλων. Οι πρώτοι ταξιδιώτες έζησαν και εκείνοι την ευχάριστη έκπληξη και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες. Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο δήμαρχος του νησιού Βασίλης Μαράκης.

«Φίλες και φίλοι. Μια πολύ όμορφη μέρα για το νησί μας. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε το νέο πλοίο που θα έρχεται στο νησί μας. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην υποδοχή καθώς την εταιρία Hellenic seaways, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα.

Όπως σας είχαμε πει πριν λίγο καιρό, θα έχουμε καθημερινή σύνδεση με Ραφήνα, διάρκειας 4:30 ωρών. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί μας. Καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους.
Σίκινος: Η θερμή υποδοχή στο Flying Cat 4

Πηγή: cyclades24.gr