Φάκελος ραγάδες: Τελικά μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτές;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


​Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ραγάδες. Ούτε μια! Πως όμως δημιουργούνται οι ραγάδες; Ο κυριότερος ίσως λόγος εμφάνισης ραγάδων στο σώμα είναι οι απότομες αυξομειώσεις βάρους. Επίσης, μπορεί να γενετικοί και οι ορμονικοί λόγοι που οφείλονται για την εμφάνισή τους. Ακόμα, σημαντικό ρόλο παίζουν η εγκυμοσύνη, η κακή διατροφή με έλλειψη σημαντικών βιταμινών, αλλά και η μέτρια ή κακής ποιότητας ελαστίνη του δέρματος. 

Δείτε παρακάτω τα μυστικά που προλαμβάνουν την εμφάνιση ραγάδων:

1.Προσέξτε τη διατροφή σας και τις καταχρήσεις που μπορούν να σας προκαλέσουν σύντομες και απότομες αυξομειώσεις στο βάρος σας.

2.Πίνετε αρκετό νερό την ημέρα για να ενυδατώνετε το σώμα σας. Πιείτε περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα για να προλάβετε την αφυδάτωση που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα σας.

3.Βοηθήστε το δέρμα σας να προφυλαχθεί από μελλοντική εμφάνιση ραγάδων με τη βοήθεια των βιταμινών.

4. Ακόμη μπορείτε να βάλτε εκχύλισμα aloe vera στην περιοχή των ραγάδων για ενυδάτωση και καλύτερη κυκλοφορία την περιοχή.
Μυστικά για πρόληψη αλλά και για αντιμετώπιση

Μειώστε αποτελεσματικά τις ραγάδες από το σώμα σας ως εξής: 

1.Κάντε πίλινγκ 2 φορές το μήνα αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιδερμίδα στα σημεία που υπάρχουν ραγάδες είναι ευαίσθητη και λεπτή. Με το πήλινγκ βοηθάτε την επιδερμίδα σας να απαλλαχθεί από ορισμένες επιφανειακές στοιβάδες.

2.Αγοράστε από φαρμακεία ή από καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς κάποια σκευάσματα που να περιέχουν Βιταμίνη Ε και καλέντουλα («αναδομούν» την επιδερμίδα), ακόμη σημαντική είναι η Τρινιτονίνη που είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α αφού παίζει ρόλο στην απολέπιση και στην ανάπτυξη νέων κυττάρων.

3.Με τη βοήθεια λέιζερ μπορείτε να απαλύνετε το μεγαλύτερο μέρος των ραγάδων (θα μειώσετε την έντονη εμφάνιση τους) χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα την τεχνολογία fractional.

4.Επιλέξτε την μικροδερμοαπόξεση που γίνεται με ένα ειδικό μηχάνημα. Με τη διαδικασία αυτή θα μειωθεί η έντονη εμφάνιση των ραγάδων και θα δημιουργήσει μια πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Ρωτήστε τον γιατρό σας, ο οποίος ξέρει το ιστορικό σας, αν σας επιτρέπετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο.

Οι φυσικοί τρόποι: 

1. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το στην περιοχή που υπάρχουν ραγάδες. Στη συνέχεια κάνε ένα δυνατό μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσετε δραστικά την εμφάνιση των ραγάδων.

2. Για άμεσα και εκπληκτικά αποτελέσματα βάλτε σε μια κούπα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλας, 5 σταγόνες έλαιο λεβάντας και αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε καθημερινά το μείγμα για διάστημα 1 μήνα στην πάσχουσα περιοχή και τα αποτελέσματα θα σας ικανοποιήσουν σίγουρα..