Τι απάντησε ο Γ. Παπανδρέου για το ξυρισμένο μουστάκι του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα επιφύλαξαν στον Γιώργο Παπανδρέου μέλη του ΚΙΔΗΣΟ σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου, ενός εθνικού συμβολαίου, μιας μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων, ένα εθνικό μορατόριουμ σοβαρότητας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά εταιρειών δημοσκοπήσεων, κατηγορώντας τες ότι δεν συμπεριλαμβάνουν το ΚΙΔΗΣΟ στα ερωτηματολόγιά τους.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του και διερωτήθηκε: «Από πότε έχουμε να δούμε να γίνεται σοβαρή μεταρρύθμιση στη χώρα; Από τότε που έφυγε η «τρισκατάρατη» κυβέρνηση Παπανδρέου». Αναφέρθηκε επίσης στις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του, δηλώνοντας πως δεν κρατάει κακία σε κανέναν.

«Με είπαν Πινοσέτ, Τσολάκογλου, ντίλερ διεθνών κερδοσκόπων, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δικός μου εχθρός δεν είναι ο κ. Τσίπρας, όπως δεν ήταν ο κ. Σαμαράς. Τα δε γεγονότα του παρελθόντος, τα διδάγματα, δεν τα αναφέρουμε από εκδίκηση αλλά για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις δικές του κινήσεις στο μέλλον ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο στόχος είναι η αυτόνομη κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές. Επιπλέον τόνισε ότι συνεχίζει την προσπάθεια για τη συμπόρευση των «προοδευτικών» δυνάμεων και σημείωσε: «Η πρότασή μας είναι απλή: Συμφωνία σε επαναστατικό πλαίσιο αλλαγών που κόβουν τον γόρδιο δεσμό της πελατειακής Ελλάδας, και μετά όλοι και όλα από τη βάση. Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες, το Κίνημα θα κατέλθει μόνο του στις επόμενες εκλογές».

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυψαν την ομιλία του στην Πάτρα, λέγοντας: «Ήταν συγκινητικό που αρκετά μέσα ενημέρωσης έκαναν τον κόπο και συνόψισαν την ουσία της ομιλίας μου στην Πάτρα στο εξής ερώτημα: «Ποιος έβαλε τον Παπανδρέου να ξυρίσει το μουστάκι;» Τους "ευχαριστώ" για το ενδιαφέρον! Και τους κατανοώ, φυσικά, πλήρως. Έτσι κι αλλιώς, με αυτά έμαθαν να ασχολούνται. Με αυτά διαπαιδαγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας. Δηλαδή με τρίχες».