ΣΚΟΥΡΑ τα πράγματα για τον Τσίπρα: Ανασχηματισμός, άρχισε το «γράψε – σβήσε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η δραματική κατάσταση στο προσφυγικό, η αβεβαιότητα στην οικονομία σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και οι κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός αναζητά τρόπους για να αποκλιμακώσει πολιτικά, αλλά και κοινωνικά την κατάσταση και να επανέλθει η ηρεμία.

Η μετωπική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανησύχησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκλογών ως «έξοδος κινδύνου» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Να πάμε στις κάλπες όσο τα ποσοστά μας είναι υψηλά» φέρεται να πρότεινε στον πρωθυπουργό στενός του συνεργάτης. Ο Αλέξης Τσίπρας εντούτοις αποκλείει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο καθώς εκτιμά πως αφενός η συμφωνία για το προσφυγικό και αφετέρου η αξιολόγηση και η δέσμευση για άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος, θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός. Οι διαφωνίες της ομάδας των «53» αλλά και οι ατυχείς δηλώσεις από υπουργούς, τροφοδοτούν αυτά τα σενάρια, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει από τη μία να κερδίσει πολιτικό χρόνο και παράλληλα να φέρει αέρα ανανέωσης στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, ενώ ταυτόχρονα θα κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλάζοντας υπουργούς που συνέδεσαν το όνομά τους με επώδυνα μέτρα.