Χρυσαυγίτης βουλευτής στην Κανέλλη: “Να δεις πως θα φύγεις από τη δίκη – Σε απειλώ”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απίστευτη φραστική επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού στην Λιάνα Κανέλλη, μέσα στη Βουλή! 

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά την παρέμβαση άλλων βουλευτών, που έσπευσαν να προστατεύσουν τη βουλευτή του ΚΚΕ, εμποδίζοντας τον Λαγό να την πλησιάσει!

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη από Χρυσαυγίτη βουλευτή, μετά το απίστευτο χαστούκι που είχε δώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στη βουλευτή του ΚΚΕ, "ζωντανά" σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο:

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος, στις παρεμβάσεις του υπογράμμιζε συνεχώς πως ήταν υπόδικος…

«Δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» αντέδρασε η Λιάνα Κανέλλη και εξήλθε από την αίθουσα. Ο Γ. Λαγός την ακολούθησε και την πρόλαβε στο διάδρομο. 

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Γ. ΛΑΓΟΣ: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής»
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Ναι, ήμουν»
Γ. ΛΑΓΟΣ: «Να δεις πώς θα φύγεις»
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Με απειλείς;»
Γ. ΛΑΓΟΣ: «Ναι, σε απειλώ. Τι θα πεις, ότι σου έδωσα χαστούκι; Να μου κάνεις κι εμένα μήνυση»
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ:  «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;»

Βλέποντας τον Γιάννη Λαγό να ακολουθεί εκτός της αίθουσας τη Λιάνα Κανέλλη, βγήκαν έξω και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι Χρήστος Σμίας και Νίκος Μανιός, και εμπόδισαν τον Χρυσαυγίτη να πλησιάσει αρκετά την βουλευτή του ΚΚΕ.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίστηκαν συναδέλφους βουλευτές» παρατήρησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου, και σημείωσε πως θα ενημερώσει για το περιστατικό την Πρόεδρο της Βουλής.


«Να το μεταφέρετε οπωσδήποτε γιατί ενδεχομένως να έχει άλλη άποψη για τη Χρυσή Αυγή» αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Δε νομίζω να έχει άλλη άποψη» απάντησε η κ. Κατριβάνου. «Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας… Είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».