Οργή Βαρουφάκη για τη διαρροή της λίστας στους Financial Times

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την οργή του για τη διαρροή στους Financial Times της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την διέρρευσε ο ίδιος. «Εμείς ζητήσαμε εξ αρχής να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές όμως η πρότασή μας απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν λειτουργεί έτσι το Eurogroup.

Λίγη ώρα αργότερα τις είδαμε να διαρρέουν στον κ. Σπίγκελ και τους FT» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Απαντώντας σε σχόλιο του κ. Βρούτση της Ν.Δ ότι είναι απαράδεκτο ο ελληνικός λαός να μαθαίνει τις ελληνικές προτάσεις από τα ξένα ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι η «μυστικοπάθεια» δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. «Μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτή η εμπιστευτικότητα θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης και ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών προς τους θεσμούς» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η μεγάλη διάρκειά της προκαλεί καταστάσεις ασφυξίας στη ρευστότητα στην αγορά πρόσθεσε όμως ότι αν η συμφωνία είχε κλείσει εξ αρχής τότε η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί τη μείωση κατά 80% στις επικουρικές συντάξεις, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και το σύνολο του μέιλ Χαρδούβελη. «Εμείς ματώνουμε στη διαπραγμάτευση για να μην δεχθούμε αυτά τα πράγματα» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Αναφερόμενος τέλος στο αφορολόγητο χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάργησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση βιάζεται να το επαναφέρει –παρέμπεμψε ωστόσο στις φορολογικές δηλώσεις του 2016- καθώς θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους.

Πηγή: parapolitika.gr