Βόμβα Βαρουφάκη: Αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, εκλογές ή δημοψήφισμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανεβάζει τους τόνους και ξεκαθαρίζει ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ τονίζει πως είναι έτοιμη να πάει σε δημοψήφισμα.

«Δεν είμαστε καρφωμένοι στις καρέκλες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, με την εφημερίδα να συμπληρώνει στη δήλωση του Έλληνα υπουργού πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρομενος στη ρευστότητα, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων... Για τα υπόλοιπα βλέπουμε».

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο. Το πλάνο που προτείνουμε στους εταίρους μας είναι να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανθρωπιστική κρίση», είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα τρία σημεία του σχεδίου που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση που είναι τα εξής: «Το πλεόνασμα του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, μια ευφυής αναδιάρθρωση του χρέους, και ένα σχέδιο για μεγάλες επενδύσεις».