Σκοπιανή προπαγάνδα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον… "βάφτισαν" «εθνικά Μακεδόνα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα video με δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες προκάλεσε σάλο. Φαίνεται όμως πως κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Τι απάντησε ο ίδιος ο Κώστας Σέλτσας για το "εθνικά Μακεδόνας".

«Ο Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο μοναδικός βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο που δηλώνει «εθνικός Μακεδόνας» σε συνέντευξη με την DW αναφέρει ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης για το ονοματολογικό κι έχει ένα μήνυμα για όσους αντιτίθενται στη λύση» ήταν το κείμενο που συνόδευε το video με τις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή στη Deutsche Welle.

Δείτε την ανάρτηση

Στο κείμενο της Deutsche Welle με τις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή αναφέρεται πως «ο Κωνσταντίνος Σέλτσας ήταν μεταξύ των ευτυχέστερων ανθρώπων στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Είναι ένας εθνικός Μακεδόνας από τη Φλώρινα, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής στην ελληνική Βουλή με το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα». Και ακολουθούν οι δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας.

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Μας εξέπληξε με τα άπταιστα μακεδονικά στα οποία μίλησε καθώς επίσης και με την ανοιχτή παραδοχή ότι αισθάνεται εθνικά Μακεδόνας». Μόνο που ο Έλληνας βουλευτής δεν είπε «εθνικά Μακεδόνας». Είπε: «Ναι είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στη Βουλή».
Σέλτσας: Ποτέ δεν είπα ότι είμαι εθνικά Μακεδόνας

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Δευτέρας (18.06.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και επανέλαβε ότι δεν δήλωσε ποτέ «εθνικά Μακεδόνας». «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι εθνικός Μακεδόνας, κι αν το είχα κάνει, δε θα είχα κανένα λόγο να το κρύψω», τόνισε.

Και πρόσθεσε πως «ως παλιός αριστερός δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα». Αναφερόμενος δε στη γλώσσα που μίλησε, είπε: «η γλώσσα την οποία χρησιμοποίησα είναι η γλώσσα την οποία έλεγε σλαβική ο Παύλος Μελάς, μακεδονική η Πηνελόπη Δέλτα. Δε γνωρίζω γραφή σε αυτήν τη γλώσσα». Σημείωσε δε ότι «μιλούμε πάρα πολλοί αυτήν τη γλώσσα στη Φλώρινα».

Δείτε τι δήλωσε ο Κώστας Σέλτσας

Πηγή: www.newsit.gr