Σαμαράς: “Οι βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ

"Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, καθώς θα μας φέρει σε περιπέτεια" είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ, κάνοντας λόγο για νταϊλίκια που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Ταυτόχρονα έκανε έκκληση προς τους βουλευτές για "να φύγουν τα απειλητικά σύννεφα".

Ελάχιστες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνει νέο ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο προς τον ελληνικό λαό, όσο και προς τους βουλευτές, που την Δευτέρα θα κληθούν να λάβουν μια ιδιαίτερη κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε νέα έκκληση προς τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

«Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να αποφευχθούν οι εκλογές. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια μας. Όσοι θέλουν εκλογές είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Πρέπει να μπει η Ελλάδα σε μια νέα εποχή άμεσα. Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Με ένα ένστικτο επιβίωσης ο λαός καταλαβαίνει ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε μια νέα περιπέτεια».

Παράλληλα χαρακτηρίζει πολιτικό εκβιασμό την άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, επιμένοντας ότι είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης των βουλευτών αφού όπως είπε στην δήλωσή του την περασμένη Τρίτη στην τελευταία ψηφοφορία «δεν υπάρχει παρών, η ψήφος θα έχει ονοματεπώνυμο». Επεσήμανε τα θετικά στην περίπτωση εκλογής και τους κινδύνους εάν «οι βουλευτές υποκύψουν στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης» και αναλάβουν το κόστος να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από την πολιτική αβεβαιότητα της προεδρικής εκλογής για να μπούμε σε νέα φάση αβεβαιότητας. Δεν το αντέχει η χώρα. Καλώ όλους τους βουλευτές να εκλέξουμε Πρόεδρο, να σπρώξουμε τη χώρα έξω από την αβεβαιότητα και την κρίση».

Ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως οι εκλογές θα βαρύνουν εκείνους που θα πουν "παρών".

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα πως είναι πιθανόν να βουλιάξουμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ διατύπωσε την άποψη πως είναι υπέρ της συναίνεσης και το έχει αποδείξει, καθώς είπε πως σχημάτισε την πιο σταθερή συγκυβέρνηση από την αριστερά μέχρι την δεξιά.

"Εκλογές το 2015 υπό... προϋποθέσεις"

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρότασή του για εκλογές, ακόμη και το 2015, ωστόσο υποστήριξε ότι πρώτα θα πρέπει « να έχει βγει η χώρα από την αβεβαιότητα και να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Δεν μπορώ όμως και να αποδεχτώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τώρα που περνάμε στην επόμενη ημέρα. Καθαρές λύσεις ζητάω. Να τελειώνουμε μια κι έξω με την αβεβαιότητα».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέα μνημόνια και σε χρεοκοπία"

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία, σημειώνοντας ότι ακόμη και στην Ευρώπη, φρίττουν με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ποια αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη ονειρεύεται ο Τσίπρας; Έχει δει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που παίρνουν οι αριστεροί της Ευρώπης; Εμείς πετύχαμε την αλλαγή συσχετισμών με το να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοροϊδία. Όλα όσα είπε στην Θεσσαλονίκη, είναι μονομερής ενέργειες, που οδηγούν σε νέα μνημόνια και στην χρεοκοπία. Ποιους πάνε να κοροϊδέψουν τους έχουν καταλάβει, κι εδώ και στο εξωτερικό".

"Με βολεύουν οι εκλογές"

Ο Πρωθυπουργό επεσήμανε τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών και παρ’ ότι δήλωσε αισιόδοξος ότι από μια τέτοια αναμέτρηση η Ν.Δ. θα βγει νικήτρια, καθώς το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να προταθεί το εθνικό συμφέρον της χώρας, που αυτή τη στιγμή προτάσσει την σταθερότητα.

«Παρ’ ότι με βολεύουν οι εκλογές. Εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο. Αυτό το πλοίο που επί πέντε χρόνια χτυπήθηκε απ’ όλες τις θάλασσες και τώρα φτάνει στο λιμάνι, δεν μπορεί ο Τσίπρας από ένα καπρίτσιο να θέλει να το ξανασμπρώξει στα ανοιχτά και στη φουρτούνα. Ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια μπορεί σε μια μέρα να χαθούν. Η ουσία είναι όμως τι βολεύει και τι χρειάζεται η Ελλάδα κι όχι τι βολεύει τους πολιτικούς και τα κόμματα. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές αν μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Το αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το κλίμα έχει αλλάξει».