ΝΔ για φρεγάτες FREMM: Ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης ακόμη και στην Άμυνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναρωτιέται και η ΝΔ τι γίνεται τελικά με τις φρεγάτες FREMM και εάν και κατά πόσο θα έρθουν στη χώρα μας. Οι δηλώσεις Κουβέλη και το... άκυρο από τη γαλλίδα υπουργό Άμυνας έχουν δημιουργήσει ερωτήματα.

Η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Κουβέλη ότι οι φρεγάτες FREMM έρχονται μέσα στο καλοκαίρι και τις δηλώσεις της γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Παρλί, που δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, κάνει λόγο για ερασιτεχνισμούς στην κυβέρνηση ακόμη και σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».

Πηγή: www.newsit.gr