Πόντιος Πιλάτος ο Στόλτενμπεργκ. "Βρείτε τα" λέει σε Ελλάδα – Τουρκία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιλέγει το ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου. Λίγες μέρες αφού άκουσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αμφισβητεί μπροστά του την κυριαρχία ελληνικών βραχονησίδων, ο Γενς Στόλτενμπεργκ νίπτει τας χείρας του και ζητά από Ελλάδα και Τουρκία να τα… βρουν.

Ξεχνά πως επί της ουσίας δεν έχει… χαθεί κάτι. Μόνο το μέτρο από πλευράς των Τούρκων. «Λύστε τις διαφορές σας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ σε Ελλάδα και Τουρκία μέσω της εφημερίδας Τα Νέα.

Ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μέλη της οποίας είναι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, βρέθηκε χθες (19.04.2018) στην Ολλανδία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε. Από τη Χάγη ζήτησε από τις δυο χώρες να τα… «βρουν».
click4more

«Υπάρχουν, ως γνωστόν, διαφορές μεταξύ των δυο χωρών. Καλώ την Τουρκία και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων», είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Χαιρέτισε δε την πρόσφατη συνομιλία ανάμεσα στους δυο πρωθυπουργούς, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ. Δεν… σχολίασε ότι μετά από αυτή, οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια και ισχυρίστηκαν (μπροστά του κιόλας χωρίς ο ίδιος να αντιδράσει) ότι Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν σε ελληνική βραχονησίδα για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία!

Γενς Στόλτενμπεργκ – Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία Reuters)
Στόλτενμπεργκ: Καμία παρέμβαση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απέκλεισε και το ενδεχόμενο παρέμβασης του ΝΑΤΟ στις ελληνοτουρκικές διαφορές. «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα, που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Φρόντισε όμως να… χρυσώσει και το «χάπι». «Και οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, είναι δυο πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της Συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Και οι δυο συμβάλλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και στη συλλογική άμυνα με διάφορους τρόπους, κάτι που χαιρετίζουμε».

Νωρίτερα, μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές που επέκριναν την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν, ο Στόλτενμπεργκ είχε χαρακτηρίσει τη χώρα «σύμμαχο – κλειδί» του ΝΑΤΟ. Είπε πως ο ρόλος της Τουρκίας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι σημαντικός στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και στον έλεγχο των συνόρων…

Πηγή: www.newsit.gr