Άγρια κόντρα Κοτζιά – Κουμουτσάκου για τις δηλώσεις Ζάεφ.

Νέος πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε μετά από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι δεν θέλει μία ονομασία erga omnes και η αλλαγή Συντάγματος.

Η ΝΔ χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τις δηλώσεις πρωθυπουργού άλλης χώρας ενώ έχει ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις εξελίξεις, τονίζει το ΥΠΕΞ καταλογίζοντας ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση. Εξηγήσεις από την κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ζήτησε νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Κοτζιάς: Η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου

«Είναι απορίας άξιον» τονίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ότι «μόλις πριν από δυο εβδομάδες ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, ενημερώθηκε επί σχεδόν τρεις ώρες από τον υπουργό Εξωτερικών για όλες τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της πΓΔΜ, και τώρα διερωτάται δημοσίως, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε, τι περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια; Κι’ αυτό ενώ ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».

«Εάν, βέβαια, η ΝΔ» προσθέτει η ανακοίνωση «θέλει να κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ως «επιχείρημά» της, τις δηλώσεις  πρωθυπουργού άλλης χώρας -στην προκειμένη της πΓΔΜ- και όχι του Έλληνα πρωθυπουργού και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι δική της υπόθεση. Έτσι, όμως, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ανευθυνότητάς της στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πρωτοκλασάτο στέλεχος της δήλωνε ότι πιστεύει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και όχι τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται πως εκεί στην Πειραιώς «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»».

Κουμουτσάκος για Ζάεφ: Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;

«Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ στο πρακτορείο ΜΙΑ, ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes, όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται: Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;», δήλωσε νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος

«Περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: www.newsit.gr