Σκληρή γλώσσα Καμμένου – «Τακτικές εκβιασμών από την Τουρκία όπως η ομηρία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκληρή γλώσσα έναντι της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήκες. Και η δύναμή μας είναι να τηρούμε αυτόν τον πυλώνα σταθερότητας», είπε ο κ. Καμμένος.

Και συνέχισε: «Δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Τουρκία και στις ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που εσχάτως περιλαμβάνουν και την ομηρία. Οι λογικές αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Η λύση σε όλα αυτά ειναι η συνεργασία. Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφαση της συνόδου κορυφής ΕΕ.  Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι για την έκδοση των ομήρων. Θέλω να γνωρίζετε οτι όλος ο ελληνισμός οι ΕΕΔ θα βρίσκονται δίπλα στην Κύπρο. Όπως και δίπλα στην Κύπρο βρίσκεται όλη η διεθνής κοινότητα. Πρέπει να υπενθυμίζουμε οτι το ’74 ειχαμε εισβολή και κατοχή. Και λύση του Κυπριακού σημαίνει επιστροφή των προσφυγων στα σπιτια τους οχι μεσα απο διαφορα σχεδια Αννάν. Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι κοντά σας».

Πηγή: www.newsit.gr