Γιατί ο Καραμανλής φοβάται θερμό επεισόδιο – Τι είπε στον Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική και έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Αφορμή ήταν το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ακόμη και από κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει οι κινήσεις να προσεκτικές καθώς οι Τούρκοι μπορεί να πάνε τη χώρα σε θερμό επεισόδιο, ακόμα και από ατύχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε στον Α. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Ερντογάν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα εμπλακεί στη διαδικασία ενός ανατολίτικου παζαριού το οποίο δεν θα έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να συνέστησε στον Πρωθυπουργό να επιλέξει παρασκηνιακή οδό με επικοινωνία με ξένους ηγέτες που μπορούν να παίξουν ρόλο διαμεσολαβητή με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επισήμανε επίσης στον κ. Τσίπα ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να θωρακίσει κάθε τρωτό σημείο της εθνικής ασφάλεια και ταυτόχρονα να είναι και σε συνεχή επικοινωνία με την κυπριακή ηγεσία.

Πηγή: www.newsit.gr