"Τριγμοί" στην συγκυβέρνηση. Φίλης "αδειάζει" Καμμένο για τους Έλληνες στρατιωτικούς. "Δεν είναι όμηροι"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το... καθεστώς κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές της Ανδριανούπολης, είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Τι δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν βρεθεί… πολλές φορές στο παρελθόν «αντιμέτωποι». Παρόλο που αυτό ποτέ δεν «αποτυπώθηκε» κοινοβουλευτικά, δηλαδή με διαχωρισμό του κόμματος του Πάνου Καμμένου σε κάποια ψηφοφορία, οι «κόκκινες γραμμές» των δύο κυβερνητικών εταίρων έχουν διαγράψει πολλάκις… παράλληλες πορείες. Τελευταίο παράδειγμα τα όσα δήλωσε ο Νίκος Φίλης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Φίλης εναντίον Καμμένου!

Τα δύο στελέχη των εληνικών Ενόπλεων Δυνάμεων βρίσκονται για 18η ημέρα σε τουρκικά «χέρια». Ήταν η 1η Μαρτίου του 2018 όταν συνελήφθησαν κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μέχρι σήμερα κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

click4more

Παυλόπουλος: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία! «Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα μας ενάντια σε...

Και το… καθεστώς κράτησής τους είναι η αφορμή για την νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μίλησε για το ζήτημα και ουσιαστικά «απάντησε» στον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Φίλης, σχολίασε τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

«Η δήλωση του Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών είναι προσωπική άποψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε: «Δεν απηχεί τη θέση της κυβέρνησης». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Φίλης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι.
«Mea culpa» Μπακογιάννη για τον Καμμένο!

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι, ήταν και ο διάλογος μεταξύ του Νίκου Φίλη και της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τον Πάνο Καμμένο.

Οι δυο τους βρέθηκαν «αντιμέτωποι» στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Ο Καμμένος είναι δικό σας δημιούργημα. Δημιούργημα της οικογένειας Μητσοτάκη. Δεν τον φτιάξαμε εμείς«, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάνη η οποία ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για διγλωσσία στα ζήτημα των εθνικών θεμάτων, με αφορμή της στάση Καμμένου στα ελληνοτουρκικά και το Μακεδονικό.

Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε αίσθηση! Κι αυτό διότι για τον υπουργό Άμυνας απάντησε με τη φράση «Μea Culpa» που σημαίνει… παραδοχή λάθους!

Πηγή: www.newsit.gr