Αλέξης Τσίπρας – Μπέτυ Μπαζιάνα: Σαν… σταρ του σινεμά στο Σικάγο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ξενάγηση στα στούντιο της Cinespace Film Studios και η επίσκεψη στο μουσείο του Ελληνισμού στο Σικάγο. Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη Μπέτυ Μπαζιάνα, ετοιμάζεται να "πετάξει" για Ουάσινγκτον.

Ο Αλέξης Τσίπρας «κλείνει» την παραμονή του στο Σικάγο και επόμενος σταθμός θα είναι η πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Στην Ουάσινγκτον, τα μεσάνυχτα (σ.σ. ώρα Ελλάδας) θα δει τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και αύριο (17.10.2017) τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί του και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.
Στο Μουσείο με τη Μπέτυ Μπαζιάνα

Το πρόγραμμα της παραμονής του πρωθυπουργού στο Σικάγο έκλεισε με την επίσκεψη στο Μουσείο του Ελληνισμού και το δείπνο εργασίας, με μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου και εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Στις δυο αυτές εκδηλώσεις, τον πρωθυπουργό συνόδευε και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Φωτογραφίες tweet-αρε ο πρωθυπουργός…

Ο Αλέξης Τσίπρας στα στούντιο Cinespace Film

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα στούντιο της Cinespace Film. Συναντήθηκε με τον πρόεδρό τους στον Καναδά, Στέλιο Μιρκόπουλο και τον πρόεδρό τους στο Σικάγο Άλεξ Πίσιος (διαβάστε εδώ την απίστευτη ιστορία του, από την άνοδο, στην πτώση και ξανά στην… κορυφή).

Οι φωτογραφίες από την ξενάγηση του Έλληνα πρωθυπουργού στα στούντιο όπου έχουν γυριστεί μεγάλες παραγωγές, είναι εντυπωσιακές.

Στην αρχή της συνάντησης, ο πρόεδρος των στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Άλεξ Πίσιος και του αντιπροέδρου της εταιρείας Δημήτρη Μιρκόπουλου) ενημέρωσε για το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Ενθουσιασμένοι

«Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε οι επιχειρήσεις παραγωγής ταινιών-κινηματογροάφου να γίνουν με έναν πολύ σωστό τρόπο στην Ελλάδα», δήλωσε ο Στέλιος Μιρκόπουλος.

Ο Άλεξ Πίσιος είπε ότι «οκτώ χρόνια πριν στο Σικάγο έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει, αλλά τώρα έχουμε μια τεράστια βιομηχανία φιλμ που παράγει 7.500 θέσεις εργασίας και φέρνει 3 δισ. δολάρια για το κράτος».

«Μετά τη συνάντηση μας με τον πρωθυπουργό, νιώθουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να το κάνουμε επίσης στην Ελλάδα και ανυπομονούμε για το μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μιρκόπουλος τόνισε ότι η βιομηχανία κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής αποτελεί μια τεράστια μηχανή ανάπτυξης.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιοποιήσει το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που κάποιες παραγωγές μπορεί να έχουν», σημείωσε.

Οι ισχυροί άνδρες της μεγάλης εταιρείας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ελληνικές ενέργειες που έχουν γίνει ώστε οι επιχειρήσεις παραγωγής ταινιών να γίνουν με έναν πολύ σωστό τρόπο στην Ελλάδα.

«H Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική», έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.
Ενδιαφέρον για επενδύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Από ελληνικής πλευράς τονίστηκαν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει μια χώρα υποδοχής επενδύσεων στο πεδίο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση κτλ.), αρχής γενομένης από την πρόσφατη θεσμοθέτηση του μέτρου της επιδότησης οπτικοακουστικών έργων (νόμος 4487/ 2017) στα πλαίσια λειτουργίας του Εθνικού κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

click4more

Άλεξ Πίσσιος: Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που θα ξεναγήσει τον Τσίπρα!

Η ελληνική πλευρά επισήμανε επίσης ότι για την εφαρμογή του μέτρου έχουν δεσμευτεί κονδύλια της τάξεως των 450 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια.

Σημειώθηκε δε ότι η Ελλάδα διαθέτει χαρακτηριστικά που την καταστούν ελκυστική για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων. Η ηλιοφάνεια, η εναλλαγή τοπίου, τα μνημεία, οι τουριστικές υποδομές κτλ.

Ωστόσο, παρόλα αυτά έως σήμερα δεν υπήρχε κανενός είδος κίνητρο προς την διεθνή και εγχώρια κοινότητα παραγωγών και δημιουργών. Αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία απλοποίησης των διαδικασιών κινηματογράφησης και της παροχής πρόσθετων κινήτρων φορολογικού χαρακτήρα στο άμεσο μέλλον από τα συναρμόδια υπουργεία.
Ποια είναι τα Cinespace Film Studios

Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα στο Λος Άντζελες. Διαθέτουν στις εγακαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set). Έχουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.

Τα Cinespace Film Studios έχουν κάνει πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών, όπως το μιούζικαλ «Chicago», η «Πομπηία», «Divergent», ορισμένα «blockbuster» όπως «Transformers» και ορισμένα «επεισόδια» του «Resident Evil». Επίσης την πασίγνωστη σειρά «Empire» και τα: «Chicago P.D.» και «Chicago Fire».
Το πρόγραμμα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί σήμερα από το Σικάγο για την Ουάσινγκτον. Εκεί θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, απόψε. Αύριο είναι το μεγάλο ραντεβού στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σήμερα Δευτέρα (16.10.2017), στις 08:30 το πρωί (16:30 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs. Στις 10:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), επισκέπτεται το 1871 Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center, όπου θα ξεναγηθεί από τον CEO, Howard Tullman.

Στις 11:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) συναντάται με τον δήμαρχο του Σικάγου, Rahm Emmanuel, με τον οποίο θα επισκεφθούν τον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk. Στις 12:15 (20:15) θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόις, Bruce Rauner,

Ο πρωθυπουργός και η επίσημη αντιπροσωπεία θα φτάσουν στην Ουάσιγκτον περίπου τις 16:40 (23:40 ώρα Ελλάδας). Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 17:30 (00:30) τη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) οι οργανώσεις AHI και ΑΗΕPA θα παραθέσουν δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr