Ο Αλέξης Τσίπρας με στολή πιλότου. Πέταξε με F16

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με φόρμα πιλότου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πτήση με F16 της Πολεμικής Αεροπορίας
- Είναι ο τρίτος πρωθυπουργός που πετάει με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας
- Πρώτος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεύτερος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
- ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ

Ο τρίτος πρωθυπουργός που έκανε πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού ενημερώθηκε επιβιβάστηκε σε ένα F16.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στις 9 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έκανε την περίφημη πτήση. Στο F16 ήταν γραμμένο το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση. Αφού έγινε ο έλεγχος των πτερυγίων η απογείωση ήταν γεγονός!

Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.
Η πτήση με F16 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα  διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τι προηγήθηκε

Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.

Έγραφε:

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Πηγή: www.newsit.gr