ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Επιστολή Ρος σε Τσίπρα που σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος υποστήριξε με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση την προσφορά της αμερικανικής εταιρείας Calamos Investments για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι μια ενδεχομένη συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει τις ροές επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή του Ρος που κρίνεται ως εξαιρετικά ασυνήθιστη συμπίπτει με το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους επενδυτικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική όπως οι Όμιλοι Fosun, Gongbao και Wintime.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική εταιρεία Calamos Investments, η οποία διαχειρίζεται 20 δισ. δολάρια και η EXIN Partners, επενδυτική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που επικεντρώνεται στην ασφάλιση, την αντασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, κινούνται για την απόκτηση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η συμφωνία, η οποία πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του 2017, θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ζήτησε σύμφωνα με ανώτερο τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μια «διαφανή πώληση».

«Είναι ένα ισχυρό γράμμα. Ο υπουργός Εμπορίου υποστηρίζει πλήρως την προσφορά της Calamos-EXIN, λέγοντας ότι θα είναι μια καλή αρχή για τη βελτίωση των επενδυτικών ροών των ΗΠΑ προς την Ελλάδα», δήλωσε ο τραπεζίτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τραπεζίτης κοντά στη διαδικασία επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος έχει σταλεί στη διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, λέγοντας ότι η τράπεζα είχε την πρόθεση να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι το τέλος του μήνα, αν και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τότε.