Οι προθέσεις της Cosco για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καθησυχαστικός ως προς το μέλλον των 1.300 εργαζομένων του ΟΛΠ επιχειρεί να είναι στην πρώτη του δημόσια επικοινωνία μαζί τους ο νέος διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού Fu Chengqiu ή κάπτεν Φου μέσω μιας ανοικτής επιστολής γενικών προθέσεων που τους απηύθυνε.

Ακόμη και στο θέμα των απολύσεων, τις οποίες η Cosco έχει δυνατότητα να κάνει από τον Ιούνιο του 2017 και μετά, οπότε και λήγει η τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας, ο κάπτεν Φου επισημαίνει ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα την εργατική νομοθεσία.

«Θα εφαρμόζουμε αυστηρά την ελληνική εργατική νομοθεσία και δεν θα προχωρήσουμε σε άδικες απολύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.Αν και η επιστολή είναι γενικόλογη δίχως να μπαίνει στην ουσία των καυτών θεμάτων, ο κάπτεν Φου επιχειρεί να διαβεβαιώσει το προσωπικό ότι η νέα κινεζική διοίκηση επιδιώκει συνεργασία με όλους, ενώ ειδικά στις ανώτερες διοικητικές βαθμίδες του ΟΛΠ, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία, στέλνει μήνυμα καθησυχασμού ότι «υπό το φως της παρούσας κατάστασης οι κινέζοι διευθυντές που θα διοριστούν θα είναι ελάχιστοι».

Όπως σημειώνει, η θέση της Cosco είναι «να παραμείνουν περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες του Πειραιά», ενώ απευθύνει κάλεσμα στο προσωπικό λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε την ενεργό συνεργασία σας, την ένθερμη τήρηση από μέρους σας των κανόνων και κανονισμών της εταιρείας, καθώς και την αφοσίωσή σας στο αντικείμενο εργασίας σας».

Ο ίδιος υπόσχεται «ισότητα και αμεροληψία στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας», προειδοποιεί ωστόσο ότι «θα σταθεί ενάντια στη διαφθορά και στη λογική του μαύρου κουτιού, ότι θα πραγματοποιεί διαγωνισμό για κάθε νέο έργο, ότι όλα θα γίνονται πάνω από το τραπέζι».

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν ανησυχίες από μέρους σας για τη μελλοντική ανάπτυξη του ΟΛΠ, είναι λογικό κάποιες φωνές να αντιστέκονται στην αλλαγή» αναφέρει στην επιστολή του ο κάπτεν Φου, προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ για να σας καθησυχάσουμε», καθώς «είμαστε στρατηγικοί επενδυτές, και όχι κερδοσκόποι».