Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου η τελική λύση για το χρέος

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου και σύμφωνα με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί θα υπάρξει τελική και συνολική συμφωνία για την Ελλάδα.

Σίγουρος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου δηλώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων τονίζει ότι θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη μεταμνημονιακή επιτήρηση και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η 21η Ιουνίου θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 28/29 του μηνός ότι τα πράγματα είναι εντός χρονικού πλαισίου, ότι κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο και ότι βαδίζουμε σε ένα δυνατό μέλλον για την ευρωζώνη”.

Όπως προσθέτει, “ο πρόεδρος του Eurogroup, Μ. Σεντένο, οι υπουργοί των Οικονομικών των άλλων κρατών-μελών, οι θεσμοί ΔΝΤ – ΕΚΤ – ESM, όλοι βαδίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Σε 10 ημέρες από σήμερα, θα φθάσουμε στον στόχο μας αν όλοι αναλάβουν τις ευθύνες τους”.
πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μοσκοβισί: Σε δεύτερο πλάνο το ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, “το ΔΝΤ δεν είναι το βασικό ζήτημα Πρώτον είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και τις επόμενες ημέρες ελπίζω οι ελληνικές Αρχές να αφοσιωθούν με όλη τους την προσοχή και ενέργεια στα 88 προαπαιτούμενα”. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει, “αν η Ελλάδα τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, τότε όλοι οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν το δικό τους. Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να περιέχει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα που οι αγορές θα κρίνουν ως αξιόπιστα”.

Τέλος, ο κ.Μοσκοβισί καθιστά σαφές ότι, “κανένας δεν πιέζει για προληπτική γραμμή, όλοι θέλουν η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα ως κανονική χώρα, κανένας δεν θέλει ένα τέταρτο πρόγραμμα, όλοι θέλουν, πρώτον ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δεύτερον, ένα δυνατό πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και τρίτον μία σημαντική μεταμνημονιακή επιτήρηση. Αν έχουμε όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με έναν θετικό και αξιόπιστο τρόπο στις αγορές”.

Πηγή: www.newsit.gr