Η υπερφορολόγηση εξοντώνει τον επιχειρηματία και την οικονομία

…του Ελευθέριου Βαρουξή / Επιμελητηριακού Συμβούλου Ηλείας

 

 

Η σημερινή οικονομική κατάσταση είναι αναμφίβολα μια απο τις χειρότερες που έχει συναντήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ζουν με πίστωση…αφήνωντας πίσω πληθώρα οικονομικών υποχρεώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους. Η οικονομική ύφεση δεν δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσουν τζίρους και να γυρίσουν όπως λέμε στην καθημερινότητα χρήματα στην αγορά.

 

Η οικονομία μας όπως είναι φτιαγμένη έχει σαν βασικό πυλώνα τον επαγγελματία-επιχειρηματία. Αυτός θα πληρώσει τον προμηθευτή, τον υπάλληλο, το ρεύμα, το τηλέφωνο, τον λογιστή του, τις ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και του προσωπικού του, τις φορολογικές υποχρεώσεις τις δικές του και της εταιρίας του.

 

Ζητώντας από τον βασικό πυλώνα όλο και περισσότερα σε κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και μαζί με αυτόν θα σπάσει όλο το οικοδόμημα της οικονομίας. Άρα πρέπει να δωθεί απο την κυβέρνηση άμεση βοήθεια στις επιχειρήσεις και αυτή μπορεί να μεταφραστεί μόνο με άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη στην χώρα μας.

 

  • Εφαρμογή των 120 δόσεων για όλα τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και 31/3/ 2018 με απευθείας αίτηση και όχι μέσω εξωδικαστικού που είναι χρονοβόρος.
  • Σε ενδεχόμενη είσπραξη από το δημόσιο, παρακράτηση του ποσού 3 δόσεων ή ίσο με το 30% του τιμολογίου έτσι ώστε να μένουν χρήματα στην επιχείρηση για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.
  • Φοροαπαλλαγή 100% για μια πενταετία σε όποια μεγάλη επιχείρηση του εξωτερικού έρθει και επενδύσει στην χώρα μας με πρόσληψη άνω των 300 ατόμων προσωπικό.
  • Σταθερή χαμηλή φορολόγηση για όλες τις επιχειρήσεις με κατάργηση της εξοντωτικής προκαταβολής φόρου που καταστρέφει την ρευστότητα της αγοράς.

 

Όλα τα παραπάνω εάν δεν γίνουν είτε από αυτήν είτε από οποιαδήποτε κυβέρνηση θα προκαλέσουν την εξόντωση των επιχειρήσεων. Αν όμως γίνουν θα καταφέρουν να βοηθήσουν τόσο στην αλλαγή νοοτροπίας και της ευκολότερης τακτοποίησης των  οικονομικών υποχρεώσεων σε μηνιαία βάση φέρνοντας σταθερά έσοδα στο κράτος όσο και την πραγματική οικονομία και την αγορά εργασίας που πνέει τα λοίσθια.

 

Βαρουξής Λεων.Ελευθέριος

Επιχειρηματίας

Επιμελητηριακός Σύμβουλος Ηλείας

 

Master in Business Administration 

Master in Mass Communications