ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μεγαλοστελέχη έπαιρναν δάνεια, έκαναν επενδύσεις και πουλούσαν με τεράστια υπεραξία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με τον "Φάκελο" της Τράπεζας Πειραιώς.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, ο "Φάκελος Πειραιώς" βρίσκεται στα χέρια της κ. Άννας Ζαΐρη προκειμένου να εξεταστούν πλήθος περίεργων συναλλαγών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!
Υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την προηγούμενη Διοίκηση - μεταξύ των οποίων κάποιοι εν ενεργεία υψηλόβαθμα στελέχη σε άλλες τράπεζες - φέρονται να έχουν κατοχυρώσει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία από τα χρόνια της θητείας τους στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS
Η Εισαγγελέας ψάχνει "περίεργες" δανειοδοτήσεις υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών της τράπεζας, οι οποίοι δανείζονταν - πιθανώς με ευνοϊκότερους όρους - από τη "δική" τους τράπεζα, πραγματοποιούσαν επενδύσεις και έπειτα πωλούσαν τις "επενδύσεις" σε ξένα funds, με τρομερή υπεραξία, κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ!
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, φέρονται και τα ξένα funds να δανείζονται από την Τράπεζα Πειραιώς, για να αγοράσουν τις "χρυσές επενδύσεις" των στελεχών της τράπεζας, τα οποία επίσης είχαν δανειστεί από την Τράπεζα Πειραιώς για να πραγματοποιήσουν τις "επενδύσεις".
Και σα να μην έφτανε αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικά εξ αυτών των δανείων των ξένων funds ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ από την προηγούμενη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς!
Οι επενδύσεις αφορούσαν σε ακίνητα, πράσινη ανάπτυξη, φωτοβολταϊκά κλπ.
Και βέβαια, τη "νύφη" κλήθηκε να πληρώσω για ακόμη μια φορά ο ελληνικός λαός, ο οποίος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, πλήρωσε από την τσέπη του και τις "επενδύσεις" των μεγαλοστελεχών της Τράπεζας Πειραιώς!!!