Η εξαντλητική δίαιτα του πρωταγωνιστή της σειράς “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” και το απίστευτο περιστατικό στα γυρίσματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Μια σειρά «θρύλος» που γοητεύει ακόμη και σήμερα, 40 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή και οι ιστορίες από τα γυρίσματα εξακολουθούν να εξάπτουν το ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος κλήθηκε να περάσει διάφορες δοκιμασίες έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμούσαν οι παραγωγοί.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός επιλέγει επειδή τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν περισσότερο στην εικόνα που είχαν οι παραγωγοί για τον Ιησού.     

Ωστόσο, για τη σκηνή της Σταύρωσης ο Πάουελ χρειάστηκε να χάσει αρκετά κιλά, ώστε να μοιάζει αποστεωμένος, αλλά και εξαντλημένος. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι 12 ημέρες πριν το συγκεκριμένο γύρισμα υπεβλήθη σε εξαντλητική δίαιτα έτσι ώστε να μοιάζει ταλαιπωρημένος, ενώ κουβάλησε στους ώμους του έναν μεγάλο κορμό. Κατέληξε, έτσι, να εξαντληθεί όντως μη μπορώντας να σταθεί ακόμη και δεμένος στο Σταυρό, με τους παραγωγούς να αναγκάζονται να τον συγκρατήσουν με σχοινιά!        

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ταινία χρειάστηκαν τρία χρόνια προετοιμασίας και ένας χρόνος γυρισμάτων (από το 1975 έως το 1976) σε Μαρόκο και Τυνησία.