Δείτε πότε και που θα γίνει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision φέτος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η EBU και η Κρατική Τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP από τον Ιούλιο έχουν ανακοινώσει ότι η πόλη που θα διοργανώσει τον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 είναι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισαβόνα. Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 43 χώρες, από τις οποίες οι 37 (ανάμεσά τους είναι η Ελλάδα και η Κύπρος) θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον Μεγάλο Τελικό.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο ημιτελικών είναι η 8η και 10η Μαΐου, με τον Μεγάλο Τελικό να λαμβάνει χώρα στις 12 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα του σωματείου OGAE Greece http://ogaegreece.com/archives/43824, o Jon Ola Sand, υπεύθυνος της EBU για τη Eurovision, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι το RTP θα διοργανώσει την Eurovision 2018 στη Λισαβόνα. Η πόλη παρουσίασε έναν υποδειγματικό φάκελο υποψηφιότητας και περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεργασθούμε για να παρουσιάσουμε έναν εξαιρετικό διαγωνισμό. Θα πρέπει να συγχαρούμε το RTP για τον επαγγελματισμό που επέδειξε σε ότι αφορά τη λεπτομερή αξιολόγηση όλων των υποψηφίων πόλεων».

Εκ μέρους του RTP, ο Gonçalo Reis, είπε ότι: «Η διοργάνωση της Eurovision 2018 είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Πορτογαλία, τη Λισαβόνα, την εγχώρια βιομηχανία ψυχαγωγίας, και για το RTP. Αναμένουμε με ανυπομονησία να διοργανώσουμε το μουσικό αυτό γεγονός που θα αναδείξει τις δημιουργικές δυνατότητές μας».

Οι Πορτογαλικές πόλεις που επίσης είχαν καταθέσει φακέλους υποψηφιότητας για να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν οι  Braga, GondomarGuimarães και Santa Maria da Feira.

Ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision 2018 είναι η ΜΕΟ Arena, που μετονομάστηκε σε Altice Arena στη Λισαβόνα, ένα εντυπωσιακό στάδιο χωρητικότητας 20.000 θεατών, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Πορτογαλία και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Κατασκευάσθηκε για την Expo ’98 και βρίσκεται στο Πάρκο των Εθνών στη Βορειοανατολική πλευρά της Λισαβόνας. Έχει φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών (Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue, κ.α). Συνδέεται με μετρό προς το αεροδρόμιο και με τρένο (Oriente Station) με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της Λισαβόνας ως διοργανώτριας πόλης: https://www.youtube.com/watch?v=UUqpTJjCAjM

Ποιες χώρες συμμετέχουν φέτος; Ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας; Οι απαντήσεις προσεχώς!

Πηγή: http://ogaegreece.com/ , eurovision.tv