«Είχα φτάσει πάνω από 100 κιλά και άκουγα τα γνωστά…«η αγελάδα», «η κ@λάρα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Έχασα πολλά κιλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσω πολύ κοντά στην ανορεξία»

Μεγάλωσε μέσα σε λαχταριστές μυρωδιές, καθώς ο πατέρας του διατηρούσε πιτσαρία (αυτή που ξεκίνησε πρώτος ο παππούς του το 1973). Ο ίδιος ονειρευόταν να γίνει αστροναύτης (!), μέχρι που αποφάσισε να γίνει μάγειρας για να μπει πιο δυνατά στη δουλειά του μπαμπά. «Ήταν μια σίγουρη δουλειά για μένα που δεν τα πήγαινα και πολύ καλά με τα μαθήματα στο σχολείο! Δεν είχα στόχο να γίνω μάγειρας, με όλη τη σημασία της λέξης. Αλλά όλα άλλαξαν ξαφνικά προς το καλύτερο» λέει ο Γιώργος Τσούλης, o chef της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη στο People και στον Παύλο Χρίστου.
tsoulis
Έχεις αναφέρει ότι στην εφηβική ηλικία ήσουν παχύσαρκος, λόγω κακής διατροφής. Όταν ξεκίνησες μαθήματα μαγειρικής, ήθελες να μάθεις να μαγειρεύεις υγιεινά; «Ήθελα να μάθω να μαγειρεύω «καθαρά βρόμικα»! Αν ποτέ καταφέρω να ανοίξω το δικό μου μαγαζί, το όνειρό μου είναι να έχω τέτοια πιάτα. Μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση, να υπάρχουν σάλτσες, ψωμί και το αποτέλεσμα να είναι ένα υγιεινό πιάτο.»
Δέχτηκες ποτέ bullying ως παιδί για τα παραπανίσια κιλά σου; «Δεν έχω υποστεί σοβαρό bullying, αλλά τις γνωστές κοροϊδίες των μαθητών στα πιο παχύσαρκα άτομα. Είχα ακούσει τα γνωστά, «η αγελάδα», «η κ@λάρα» κ.ά. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό δεν κατάφερε ποτέ να με στενοχωρήσει ούτε ήταν η αφορμή για να χάσω τα περιττά κιλά αργότερα. Είχα φτάσει τριψήφιο αριθμό –πάνω από 100 κιλά– στη ζυγαριά, αλλά όταν πήρα την απόφαση να αδυνατίσω, το έκανα καθαρά για εμένα.»
Υπήρχε κάτι που σου «στερούσε» το βάρος σου; «Είχα μια κανονική ζωή, έπαιζα μπάσκετ, είχα φίλους, το μόνο που μου «στερούσαν» τα κιλά ήταν μια σχέση με κοπέλα. Σχέση με κοπέλα είχα μετά το σχολείο, όταν αδυνάτισα. Αλλά δεν νομίζω ότι σε αυτό έφταιγε αποκλειστικά το βάρος. Ήμουν ντροπαλό παιδί, δεν μιλούσα πολύ, δεν είχα αυτοπεποίθηση. Αυτό που με άλλαξε και με έκανε πιο κοινωνικό ήταν η δουλειά που έκανα ως μπάρμαν για τέσσερα χρόνια.»
Η πρώτη σου ερωτική επαφή πότε ήταν; «Έγινε σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη από ότι συνηθίζεται σήμερα στα περισσότερα αγόρια. Δεν θυμάμαι και πολλά και δεν ήταν, όπως συμβαίνει στους περισσότερους, και η καλύτερή μου!»
Πότε πήρες την απόφαση να χάσεις τα περιττά κιλά; «Το καλοκαίρι πριν πάω στη τρίτη λυκείου. Δεν είχα σκοπό όμως να χάσω όλα αυτά τα κιλά που έχασα, τριάντα έξι συνολικά, ήθελα απλά να προσέξω τη διατροφή μου. Αυτό βέβαια άλλαζε σιγά σιγά, γιατί κολακευόμουν από τα σχόλια του τύπου «αδυνάτισες!» και τελικά έχασα πολλά κιλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσω πολύ κοντά στην ανορεξία. Για να βοηθηθώ, δεν χρειάστηκα ψυχολόγο αλλά παθολόγο. Αρχικά για να δουν αν έχω κάτι οργανικό και στη συνέχεια για να παίρνω τις βιταμίνες που χρειαζόμουν. Είχα πάθει αβιταμίνωση και μου έπεφταν τα μαλλιά.»

tsoulis

Πηγή: zappit.gr