Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα όσα δήλωσε ο Λούκας Γιώρκας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν αίσθηση.

Ο τραγουδιστής παραδέχτηκε τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Πολλοί είναι όμως οι επώνυμοι που έχουν πέσει στο φαύλο κύκλο που λέγεται «αλκοολισμός».

Γιάννης Γιοκαρίνης
Χάρη στη σύντροφο του, Σοφία, απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ και ο γνωστός τραγουδιστής, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του. «Χάρη σε αυτή τη γυναίκα, ξαναγεννήθηκα, της χρωστάω τα πάντα. Έχουμε 22 χρόνια διαφορά ηλικίας, όταν όμως υπάρχει αληθινή αγάπη, τα χρόνια δεν αποτελούν εμπόδιο. Το κορίτσι αυτό πέρασε δύσκολες στιγμές κοντά μου, με το πρόβλημα της εξάρτησής μου. Ήταν αυτή που με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα αλκοολισμού. Αν δεν καταλάβει το πρόβλημα, δεν μπορείς να το ξεπεράσει. Δόξα τω θεώ, είμαι πλέον επτά χρόνια καθαρός. Το έχω κόψει "μαχαίρι". Μπορεί να πιώ μόνο ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό μου, πάντα σεμνά και με φόβο. Όταν έχω αλκοόλ απέναντι μου, τρέμει η ψυχή μου γιατί ξέρω πια πόσο επικίνδυνο είναι».

Γιώργος Μαργαρίτης
Ο λαϊκός τραγουδιστής σε συνέντευξη είχε κι αυτός μιλήσει για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ, τσιγάρο και τζόγο: «Ήταν πολλές οι ώρες και το έριχνες στο ποτό. Σιγά σιγά άρχιζε όλο αυτό να γίνεται βίωμα και άντε μετά να τα κόψεις αυτά. Μια μέρα είπα "κόβω και το τσιγάρο και το ποτό". Μετά το 2002 έκοψα το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα πριν από 2-3 χρόνια».

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Πολλές φορές ο γνωστός σεφ έχει αναφερθεί στις εξαρτήσει του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά σε μικρότερη ηλικία. «Υπήρχαν πολλές στιγμές που νόμιζα ότι θα πεθάνω. Και μάλιστα τρεις φορές με σώσανε στο παρά "τσακ". Ήμουν πολύ τυχερός! Από τα ναρκωτικά δεν έβλεπα τη ζωή μου. Η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι γρήγορη και πολύ δύσκολα θα το βγάλεις από μέσα σου. Έχω πάει δύο χρόνια στους Ανώνυμους Αλκοολικούς στην Αμερική συν άλλα δύο με σπόνσορα. Με βοήθησε πάρα πολύ».

Θοδωρής Αθερίδης
Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει μιλήσει δημοσία για τον αλκοολισμό και πώς κατάφερε να τον ξεπεράσει. «Τις τελευταίες σαράντα μέρες πριν κόψω οριστικά το ποτό έχασα απολύτως τον έλεγχο και είχα φτάσει στο εξής σημείο: κοιμόμουν μόνο για μία-δύο ώρες το 24ωρο και όλη μέρα έπινα, Επί σαράντα μερόνυχτα έπεφτα το βράδυ... λιώμα στις 2:00 και στις 4:00 τα ξημερώματα ξυπνούσα από τους πόνους και έτρεχα να ξαναπιώ. Το συκώτι μου είχε φρικάρει. Κι εγώ κόντευα να τρελαθώ από την έλλειψη ύπνου. Τότε με κυρίευσε τρόμος ολικός. Κατάλαβα ότι κάτι πήγαινε πολύ άσχημα με την πάρτη μου, διότι επί ενάμιση μήνα, εάν δεν ήμουν επί 24 ώρες πιωμένος, δεν μπορούσα να υπάρξω. Είπα πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και πήγα να ζητήσω βοήθεια. Βγάζει όμως και πολλά ωραία το αλκοόλ από τον κάθε άνθρωπο στη σωστή δόση. Ο άρρωστος πότης όμως -ειδικά εκείνος που έχει επίγνωση για το χάλι του- νιώθει διαρκώς ενοχή και συναισθηματική αστάθεια κάθε λογής»

Σώτης Βολάνης
Ο λαϊκός τραγουδιστής εξομολογήθηκε πριν από 4 χρόνια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, πόσο κακό του έκανε το ποτό. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν εθισμένος στο αλκοόλ. Μου είχε γίνει συνήθεια και δεν είχα καταλάβει πώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Λόγω της δουλειάς, μέχρι τα 35 μου έπινα πορτοκαλάδα. Έχω φύγει από το στάδιο του αλκοολισμού, θέλω να δώσω μηνύματα στα νέα παιδιά. Έλεγα "τι κάνω στον εαυτό μου", έπινα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως το σιχάθηκε η ψυχή μου. Μου έκανε ζημιά», είπε χαρακτηριστικά

Χρήστος Βασιλόπουλος
Αίσθηση είχε προκαλέσει η παλαιότερη αποκάλυψη του ηθοποιού που εδώ και χρόνια κυνηγά το όνειρο μιας διεθνούς καριέρας στην Αμερική. «Τα σκληρά τα έχω κόψει. Το αλκοόλ, τα drugs και οι κραιπάλες με μπλόκαραν κι έτσι, τα απέβαλα. Σιγά σιγά, βλέπω, ότι είναι μια προσωπική μου επιτυχία το να βγαίνω, να μη χρειάζεται να πιώ, να είμαι ήδη στο τσακίρ κέφι και να μπορώ να επικοινωνήσω απλώς με ένα χυμό», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Πηγή: Λοιπόν

Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!

Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!

Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!

Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!

Οι Έλληνες σταρ που πάλεψαν με το αλκοόλ και βγήκαν νικητές!