ΜΠΕΡΔΕΜΑ για το ποιος είναι ο αεροπειρατής-Προφασίζεται τον ερωτευμένο για άλλους σκοπούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ταυτότητα του αεροπειρατή που «κατέλαβε» τo Airbus A320-232  της Egypt Air.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και το όνομά του είναι Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά. ​Το κυπριακό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το όνομά του. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

οοοοοοο.jpg

Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Ελ Σίσι και σύμφωνα με το Sky News, είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κίνητρα μπορεί να είναι εν τέλει πολιτικά και απλά ο δράστης να έκανε τον ερωτευμένο με την πρώην σύζυγό του για να τραβήξει την προσοχή των αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα αιτήματα που έχει θέσει είναι και η αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών. Ζητά να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ, ενώ οι αιγυπτιακές Αρχές δεν συζητούν θέμα αποφυλάκισης ατόμων από τις φυλακές.

Νωρίτερα, άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δράστης της αεροπειρατείας είναι ο Ιμπραήμ Σαμάχα.

sajjdsa.jpg

Ωστόσο, ο καθηγητής Κτηνιατρικής δρ. Ιμπραήμ Σαμάχα, μιλώντας στο αραβικό BBC, διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αεροπειρατεία και σημείωσε ότι είναι απλά επιβάτης. Όπως είπε, οι επιβάτες αρχικά δεν κατάλαβαν την αεροπειρατεία, το πλήρωμα πήρε τα διαβατήριά τους και παρατήρησαν ότι το αεροπλάνο κινούνταν ανοδικά αντί να αρχίσει η κάθοδος προς το Κάιρο. Τότε τους ανακοινώθηκε ότι κατευθύνονται στην Κύπρο.

Η Αίγυπτος στέλνει άλλο αεροσκάφος για να παραλάβει τους απελευθερωθέντες επιβάτες.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στο αεροσκάφος παραμένουν τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

google-map_49bb35f42e9165e41ba02097d93b2b38.nbcnews-ux-600-480.jpg

Στο Airbus, επέβαιναν επιβάτες διαφόρων υπηκοοτήτων, μεταξύ αυτών, Ισραηλινοί, Βρετανοί, Ολλανδοί και Αμερικάνοι, καθώς και δεκαεξαμελές πλήρωμα.

Την ίδια ώρα, οι αποσκευές των επιβατών ελέγχονται από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας.

star.gr