Έγκλημα στη Λευκωσία: Σοκάρει η σύντροφος του δολοφόνου. "Με κακοποιούσε, φοβόμουν να φύγω" – Η αποκάλυψη στους ανακριτές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η 21χρονη σύντροφος του Λοϊζου Τζιωνή συνελήφθη για συμμετοχή της στην υπόθεση δολοφονίας ζευγαριού στη Λευκωσία
- Στην κατάθεσή της, η Σάρα Σιαμς υποστήριξε πως φοβόταν να τον εγκαταλείψει γιατί είχε γίνει πολύ βίαιος
- Τι της είπε το βράδυ του διπλού φονικού
- Ο Τζιωνής ομολόγησε ότι είναι τόσο ο ηθικός όσο και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής ληστείας, με θύματα τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου

Σοκάρει η κατάθεση της Σάρα Σίαμς, συντρόφου του Λοΐζου Τζιωνή, ο ο οποίος δολοφόνησε τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, μέσα στο σπίτι τους τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου 2018.

Η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει, αλλά φοβόταν γιατί είχε γίνει πολύ βίαιος. Όπως φέρεται να είπε, η συμπεριφορά του άλλαξε από τη χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών. Ο 33χρονος, αν και γνώριζε ότι εκείνη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με αφόρητους πόνους, της ασκούσε σωματική και σεξουαλική βία, αδιαφορώντας για την κατάστασή της.

Πριν γνωριστούν με τον Τζιωνή σπούδαζε σε ιδιωτικό κολέγιο και εργαζόταν για να καλύψει τα δίδακτρα. Ωστόσο ο Τζιωνής την εξανάγκασε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να συζήσουν.

Η Σάρα Σιαμς αποκάλυψε στους ανακριτές ότι ο 33χρονος το βράδυ του φόνου, όταν επέστρεψε στο σπίτι, της ανέφερε ότι είχε σκοτώσει το ζευγάρι και η ίδια δεν τον πίστεψε. Για τον λόγο αυτό την έβαλε στο αυτοκίνητο και την πήγε στο Στρόβολο για να την πείσει. Στην περιοχή βρισκόταν όμως η αστυνομία και έτσι αποχώρησαν.
Η ομολογία του 33χρονου

Τα στοιχεία εις βάρος του 33χρονου ήταν συντριπτικά εις βάρος του με αποτέλεσμα να αλλάξει την κατάθεσή του, παραδεχόμενος ότι είναι τόσο ο ηθικός όσο και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής ληστείας, με θύματα τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού το οποίο περιέγραψε με απίστευτο κυνισμό ο καθ’ ομολογίαν δράστης ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Τζιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα«Φιλελεύθερος», ανακρινόμενος προέβη στην αποκάλυψη ότι μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο του πάνω ορόφου. Ωστόσο, έγινε άμεσα αντιληπτός από την 59χρονη Ντίνα Σεργίου, η οποία βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της.

Τότε εκείνη άρχισε να φωνάζει δυνατά με αποτέλεσμα να την σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές. Εντούτοις, τις φωνές της άκουσε ο σύζυγός της, ο οποίος και βρισκόταν στο ισόγειο, ίσως παρακολουθώντας τηλεόραση, προστρέχοντας σε βοήθειά της. Ο 33χρονος, ίσως και υπό την επήρεια ναρκωτικών, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των υπολοίπων συλληφθέντων για την υπόθεση, τον κατέσφαξε και αυτόν με δεκάδες μαχαιριές.

Ακολούθως ο 33χρονος Τζιωνής άρχισε να αναζητά το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και δεν βρήκε, αφού είχε μετακινηθεί προ ετών. Τότε ήταν που ξύπνησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων, οδηγώντας τον στην κουζίνα όπου του ζήτησε να ξεκλειδώσει για να εισέλθει ο συνεργός του. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης στο τέλος της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τον δρόμο διαφυγής του.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy, politis.com.cy

Πηγή: www.newsit.gr