ΒΟΜΒΑ Καλλιάνου για καιρό Αγίου Πνεύματος: ΔΕΙΤΕ τι έρχεται

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Έντονα φαινόμενα, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη χώρα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

 

Δείτε τι έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Μπορεί από σήμερα να μπήκαμε στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαιτέρως άστατο καιρικά, με βροχές, καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις»

Δείτε αναλυτικά με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (02/06/2017), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

 

Ο καιρός γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 και κατά τόπους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Σάββατο (03/06) στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή (04/06) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, τα βόρεια και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα (05/06), Αγίου Πνεύματος, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου έρχεται με… ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ». Με αυτή τη φράση, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Μπορεί από σήμερα να μπήκαμε στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαιτέρως άστατο καιρικά, με βροχές, καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις» έγραψε, μεταξύ άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Το κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει από σήμερα, Παρασκευή (02/06/2017) τη βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα «χτυπήσουν» νοτιότερα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή από το μεσημέρι έως το απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το μεσημέρι της Κυριακής και μεγάλο μέρος της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το Σάββατο.