Νίκος Ρίζος – Κώστας Χατζηχρήστος – Στάθης Ψάλτης: Τι ένωνε τους τρεις σπουδαίους ηθοποιούς;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Νίκος Ρίζος, ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Στάθης Ψάλτης ήταν σπουδαίοι κωμικοί ηθοποιοί.

Αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, ειδικά από τις γυναίκες…

Και ποιος δεν έχει δει τις ταινίες τους; Και ποιος δεν έχει γελάσει με τις ατάκες τους;

Οι τρεις μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν πολλά κοινά. Εκτός από το μεγάλο ταλέντο και το πηγαίο χιούμορ τους, τους ένωνε η μεγάλη αδυναμία στο … ωραίο φύλο. Αν και δεν ήταν μοντέλα, αν και δεν είχαν κοιλιακούς, «ποντίκια» και μπόι δίμετρο, κατάφερναν με τις έντονες προσωπικότητες τους να μαγνητίζουν τις κυρίες και να τις κάνουν να τρελαίνονται με την καλή έννοια.

Ο «γίγαντας» του ελληνικού κινηματογράφου Νίκος Ρίζος, ο οποίος ίσα που έφτανε το 1,50 μέτρο, όχι μόνο κατάφερε με τις ερμηνείες του να μετατρέψει το ύψος του σε ατού και να παίρνει ρόλους κομμένους και ραμμένους στο μπόι του (βλέπε «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «ο γίγας της Κυψέλης», «ένας κοντός θα μας σώσει», «ο νάνος και οι επτά χιονάτες»), αλλά με την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσαρκασμό του, έριχνε όποιο θηλυκό ήθελε! Όταν γνώρισε την ηθοποιό Έλσα Λαμπροπούλου, στη σχολή Ζουρούδη, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της, την έβαλε στο μάτι και αμέσως αποφάσισε να την παντρευτεί, όπως και έγινε! «Εγώ δεν τον ερωτεύτηκα, αγάπησα αμέσως όλα τα χαρίσματά του. Ποτέ δεν τον είδα κοντό. Ήταν τόσο… ψηλός σε αισθήματα που το κάλυπτε. Εμπιστευόμουν τυφλά τον Νίκο», είχε δηλώσει η Λαμπροπούλου, η οποία έζησε 40 χρόνια με τον Ρίζο, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο!

Ο Κώστας Χατζηχρήστος λάτρευε τις γυναίκες! Άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον έζησαν, είχαν δηλώσει στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» πως ο Χατζηχρήστος ήταν ένας Δον Ζουάν. Τι και αν δεν ήταν κούκλος; Στα μάτια των γυναικών ήταν θεός και είχε πολλές κατακτήσεις, χωρίς μάλιστα να κάνει αυτός το πρώτο βήμα! Οι γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του είτε σαν σύζυγοι, είτε σαν σύντροφοι, ήταν όμορφες, πληθωρικές και… ψηλές! «Εγώ την γυναίκα την θέλω πολυκατοικία, να είναι πολυώροφη, να πιάνεις το μήκος, το φάρδος, το πλάτος, με τις βεράντες, τα υπόγεια και τα ρετιρέ της, να την βλέπω και να γεμίζει το μάτι μου», είχε πει σε μια από τις αξέχαστες ταινίες του, πράγμα που πίστευε και έπραττε και εκτός κάμερας!

Ο Χατζηχρήστος δεν ήθελε μια γυναίκα, ήθελε χαρέμι, είχε πει η Δέσποινα Στυλιανοπουλου, μιλώντας για την πέραση του μεγάλου κωμικού στο αντίθετο φύλο. Ο τρόπος που φλέρταρε και τα δώρα που έκανε ο Χατζηχρήστος έχουν μείνει στην ιστορία και από δίπλα του πέρασαν οι ομορφότερες γυναίκες του κινηματογράφου. Στη ζωή του έκανε πέντε γάμους, αλλά όπως αναφέρουν φίλοι και συνάδελφοί του, οι ερωτικές περιπέτειες ήταν πάντα στο μενού του ηθοποιού, ανεξάρτητα από το αν ήταν παντρεμένος ή όχι. Τι ήταν αυτό που έκανε τον Κώστα Χατζηχρήστο ακαταμάχητο; Όπως έλεγε ο ίδιος «η προσπάθεια» . «Ο Κακκαβάς και ο Μπάρκουλης βγαίνουν και θερίζουν, εγώ πρέπει να κάνω πιο… πολλά πράγματα», είχε πει ο σπουδαίος ηθοποιός.

Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, αγαπήθηκε επίσης πολύ από τις γυναίκες. Αν και δεν ήταν μοντέλο, ο σπουδαίος κωμικός έγινε είδωλο, καθώς μπορούσε με τα ατίθασα μαλλιά, τα λόγια και τα αστεία του να έχει πλάι του, όλες τις καλλονές της εκάστοτε εποχής. Ο Ψάλτης έκανε τον πρώτο γάμο μόλις στα 17 του. Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε πει πως παντρεύτηκε την Κάτια Κύβελου από μια νεανική τρέλα που όμως του άφησε την μεγαλύτερη χαρά της ζωής του… την κόρη του, Μαρία! Οι αγκαλιές, οι αναστεναγμοί και τα φιλιά του με την Κουλάρα, κατά κόσμον, Καίτη Φίνου την δεκαετία του ’80 συγκινούν ακόμη και σήμερα, άσχετα αν το καλλιτεχνικό ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Με τον Στάθη έμεινα 5 χρόνια, αν και θα έπρεπε να χωρίσω από τον πρώτο χρόνο.

Ταλαντούχοι, ατακαδόροι και… καρδιοκατακτητές!

Μετά ήρθαν έτσι οι καταστάσεις στη ζωή που δεν χωρίσαμε και έπρεπε να κάτσω μαζί του, άσχετα αν ο Στάθης είχε του… κόσμου τις γυναίκες», είχε δηλώσει η Φίνου σε παλιότερη συνέντευξη της. Από τη ζωή του Ψάλτη πέρασαν πολλές ξανθές εντυπωσιακές κυρίες. Μια από αυτές ήταν και η Τάρια Μπούρα, πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια, με την οποία ανέβηκε μάλιστα τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν και χώρισαν σχετικά γρήγορα, ο σπουδαίος κωμικός δεν δίστασε να κάνει και τρίτο γάμο, με την εντυπωσιακή Χριστίνα Ψάλτη, η οποία έμελλε να είναι η γυναίκα της ζωής του και να μείνει μαζί του μέχρι το τέλος. «Η Χριστίνα είναι ένας πραγματικός άγγελος, είναι η μάνα γη, είναι σύντροφος μου, είναι φίλη μου, είναι ο ουρανός και το σύμπαν, μου την έστειλε ο Θεός για τα τελευταία χρόνια της ζωής μου…», είχε δηλώσει και δεν έπεσε έξω. Άνθρωποι που τον γνώριζαν χαρακτηρίζουν τον Ψάλτη «μεγάλη ψυχή». Ήταν λένε, πολύ… large με τις γυναίκες, ήταν αρσενικό, του άρεσε να δίνει και να δίνεται…

Ψάλτης, Χατζηχρήστος και Ρίζος δεν διέθεταν αστραφτερή όψη, θεληματικό πιγούνι και … λακκάκι στο χαμόγελό, κι όμως δεν προχώρησαν σε επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις. Δεν αλλοιώθηκαν από τα υαλουρονικά και τα νυστέρια. Άλλωστε είχαν μια ανυπέρβλητη γοητεία που κανένας πλαστικός χειρουργός ή κάποιο πετυχημένο DNA θα τους έδινε. Δεν είχαν τα τέλεια πρόσωπα του Αντρέα Μπάρκουλη, του Θανάση Μυλωνά, του Νίκου Κούρκουλου, του Σπύρου Φωκά, του Φαίδωνα Γεωργίτση, του Σταμάτη Γαρδέλη, του Πάνου Μιχαλόπουλου, κι όμως κατάφεραν όχι μόνο να συνυπάρξουν μαζί τους στον σκληρό και απαιτητικό χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, αλλά και να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ και να ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ πολύ…

Σίγουρα το να έχεις ωραία εξωτερική εμφάνιση σου δίνει ένα μεγάλο bonus σχεδόν σε οποιαδήποτε δουλειά και να κάνεις -ειδικά σήμερα στην εποχή της εικόνας και των social media το βλέπουμε πολύ αυτό, στη ζωή ωστόσο υπάρχουν κι άλλα… «όπλα». Και οι Χατζηχρήστος, Ψάλτης και Ρίζος είχαν… πολλά!

Οι περιπτώσεις των τριών αγαπημένων κωμικών ηθοποιών δείχνουν περίτρανα ότι σημασία δεν έχει το βάρος και το ύψος ενός ανθρώπου για να τον κάνει να ξεχωρίσει, ούτε το σχήμα του προσώπου και η φωσφοριζέ οδοντοστοιχία, αλλά αυτό που μετράει είναι η σπίθα των ματιών, η δύναμη της γλώσσας και του μυαλού, η γοητεία, το πάθος και η λάμψη που βγαίνει από την καρδιά και την ψυχή μας…. Όπως είχε πει και η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν…. Και σίγουρα ο Νίκος, ο Κώστας και ο Στάθης ανήκουν στην 2η κατηγορία!

star.gr