ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέες αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας των παλαιών ΙΧ !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας ειδικά για κάθε όχημα και την καθιέρωση κριτηρίων και συντελεστών, που θα μειώνουν μεταξύ άλλων τα τέλη στα παλαιότερα αυτοκίνητα, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στην Ναυτεμπορική.

Πιο συγκεκριμένα η κα. Παπανάτσιου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας)».

Και στη συνέχεια, η υφυπουργός συνέχισε: «Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας και θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος».

Στόχος του Υπουργείου είναι οι αλλαγές αυτές να ισχύσουν για τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό στα τέλη του έτους όπου έρχονται τα… ραβασάκια, πολλοί ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων να έχουν χαμηλότερες επιβαρύνσεις.

Πηγή: autogreeknews.gr