Πανελλήνιες 2017: Έτσι θα γίνεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια – Όλες οι αλλαγές στην Παιδεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας σύμφωνα με όσα προανήγγειλε χθες Τρίτη (09/05) ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο αρμόδιο υπουργείο.

Πάνω σε πέντε άξονες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση στην Παιδεία που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Ενίσχυση των δημοτικών σχολείων

2. Αναβάθμιση του Λυκείου3. Ομαλοποίηση της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση4. Ενίσχυση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με πόρους και θεσμικές αλλαγές5. Επένδυση στην έρευνα και στην τεχνογνωσία

Μεταξύ άλλων αυτοί οι άξονες περιλαμβάνουν την οριστική κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, τις αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου αλλά και την επέκταση του Ολοήμερου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Μιλώντας μετά το πέρας της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μάθηση και όχι η εξέταση.

Και πρόσθεσε: «Οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».