Ξεσπά ο πατέρας του αδικοχαμένου Ανδρέα. Μια συγγνώμη για τις τρεις ζωές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οργή προκάλεσε στους χαροκαμένους γονείς του 21χρονου Ανδρέα Αλέξη η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών να καταδικάσει σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών με αναστολή τον 25χρονο οδηγό που έριξε το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στον μώλο του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο γιος τους και δύο κορίτσια.

Μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πατέρας του άτυχου Ανδρέα, Βησσαρίων Αλέξης, έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και «χάδι» προς τον οδηγό, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και επικίνδυνη σωματική βλάβη:

«Αίσχος και ντροπή! Η εισαγγελέας πρότεινε τρία χρόνια για τον κάθε θάνατο (συνολικά εννέα) και 18 μήνες για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συγχώνευση έξι χρόνια και οκτώ μήνες χωρίς αναστολή. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε τέσσερα χρόνια και δύο μήνες με αναστολή. Δεκαέξι μήνες για κάθε θύμα; Δεν το χωρά ο νους μας! Είναι τραγικό και προκλητικό, και θα κινηθούμε νομικά άμεσα, με έφεση κατά της απόφασης».

Ο κ. Αλέξης μίλησε επίσης για το ύφος και τα λεγόμενα του δικηγόρου του κατηγορουμένου, ο οποίος είπε ότι τα νεκρά παιδιά είχαν πιει αλκοόλ.

«Ε, και; Αφού δεν οδηγούσαν!» είπε έξαλλος ο πατέρας μιλώντας για τη συμπεριφορά του δικηγόρου: «Υστερα από ενάμιση χρόνο περιμέναμε με υπομονή και αξιοπρέπεια να μάθουμε την αλήθεια. Δεν περιμέναμε να μπει κανείς φυλακή, εξάλλου αμέλεια είναι, αλλά ευελπιστούσαμε να μάθουμε τι πραγματικά έγινε και να ακούσουμε μια “συγγνώμη” για τις τρεις ζωές που πήρε στον λαιμό του ο οδηγός. Αλλά εκείνος μας αντιμετώπισε σαν εχθρούς».

Η τραγωδία έγινε στις 5.40 τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν το κόκκινο Hyundai Atos που οδηγούσε ο 25χρονος κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, έκανε βουτιά στη θάλασσα. Εκτός από τον 21χρονο Ανδρέα Αλέξη, πνίγηκαν η 20χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη και η 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, που κάθονταν στα πίσω καθίσματα.