ΒΙΝΤΕΟ από την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του ιερέα στο Γέρακα! Δύο οι δράστες – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ίχνη δύο δολοφόνων εντοπίζουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο μικρό διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος έδωσε μάχη μαζί τους αντιστεκόμενος στις ληστρικές τους προθέσεις.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, μία μέρα πριν από το έγκλημα, την περασμένη Κυριακή, που απεικονίζει τον Αρχιμανδρίτη να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται σε κοντινό περίπτερο. Από αυτό το υλικό και από άλλα πιο κοντά χρονικά στην άγρια δολοφονία, οι αστυνομικοί αναζητούν κινήσεις υπόπτων, η απεικόνιση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες. Στο μεταξύ στην πορεία της προανάκρισης διαπιστώνεται ότι ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γέρακα δολοφονία ιερέα

Από τις καταθέσεις συγγενών και φίλων του, προκύπτει ότι ο Αρχιμανδρίτης, είχε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, από τους εράνους πιστών και πολιτών, χτίζοντάς τον από την αρχή. Μάλιστα η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

Το μικρό διαμέρισμα στον Γέρακα το είχε αγοράσει με δάνειο, ενώ τελευταία επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις του, σκεφτόταν να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη... Χαρακτηριστικό της επιμονής των δολοφόνων ήταν το γεγονός ότι στο σπίτι του θύματος δεν βρέθηκε ούτε… ευρώ, είχαν ανοίξει και τα πιο μικρά πορτοφόλια με κέρματα! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί διαπίστωσαν ότι η κεντρική θέρμανση του διαμερίσματος ήταν ανοικτή, με τον Αρχιμανδρίτη να έχει φορέσει τις πιτζάμες του για τον μεσημεριανό του ύπνο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν ο άγριος βασανισμός και ξυλοδαρμός του Αρχιμανδρίτη να προέρχεται από την προσπάθεια των δολοφόνων να αντλήσουν πληροφορίες από εκείνον για σημεία που είχε κρυμμένα χρήματα, εκτός από αυτά που ήταν εμφανή.

Ο φίλος του, επίσης Αρχιμανδρίτης, είχε συναντηθεί με το θύμα το βράδυ της Κυριακής αλλά και το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερωμένοι ήταν πολύ φίλοι, και είχαν ανταλλάξει και κλειδιά από τις οικίες τους, ενώ κάποιες φορές ο φίλος του θύματος πήγαινε και έβγαζε βόλτα τον αγαπημένο του σκύλο όταν εκείνος ήταν απασχολημένος. Με αυτόν επικοινώνησε το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, κοινή φίλη τους, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία της για την απουσία του Αρχιμανδρίτη, κάτι που προκάλεσε την κινητοποίηση του φίλου του, η οποία αποκάλυψε το άγριο έγκλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γέρακα δολοφονία ιερέα

Ίχνη των δολοφόνων αναζητούν οι αστυνομικοί, και στα SMS, στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, στις συνομιλίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του θύματος. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετά την άγρια δολοφονία, πήρε την συσκευή κινητού τηλεφώνου του θύματος, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να λάβουν όλα τα στοιχεία των τηλεφωνικών δεδομένων, τα οποία ενδεχομένως μικρύνουν τον κύκλο των υπόπτων. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, οι δράστες να ήταν από τους «ευεργετημένους» του ιερωμένου, ενδεχομένως με προβλήματα διαβίωσης ίσως και χρήστες ναρκωτικών. Ο 47χρονος είναι σχεδόν δεδομένο πως άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του, άρα ήταν γνώριμοι σε εκείνον πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά που ενδεχομένως βοηθούσε κατά καιρούς.

Πηγή: athensmagazine.gr