Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια – Ποια σχολεία κλείνουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χιονίζει, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο και σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο.

Ο δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση που ελήφθη στις 6 το πρωί, ενημερώνει πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

 Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

 Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επίβατες της σημερινής πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο, καθώς λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης στην περιοχή του Καλαμακίου, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Ζακύνθου, το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί.

Ο κυβερνήτης αποφάσισε να οδηγήσει το αεροπλάνο πίσω στην Αθήνα, ώστε να μη θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Eπίσης, με έκτακτες αποφάσεις των δημάρχων Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού στην Π.Ε. Καστοριάς, Γρεβενών στην Π.Ε Γρεβενών και Σερβίων - Βελβεντού στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών.

ΠΗΓΗ: LIFO.GR